Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη της παγκόσμιας καινοτομίας –Ιδρύεται Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη της παγκόσμιας καινοτομίας –Ιδρύεται Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

Το επόμενο βήμα που θα αποτελέσει και επιπλέον ώθηση για την ανάπτυξη των νέων επιχειρήσεων, την δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Elevate Greece παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοστάκης ο οποίος παραβρέθηκε στην ειδική εκδήλωση.

Με σκοπό την ανάδειξη startups, στη βάση ενός διαφανούς και αξιόπιστου συστήματος αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός τόνισε: Σήμερα είμαι διπλά χαρούμενος ως πρωθυπουργός, γιατί υλοποιούμε μια ακόμη κεντρική προεκλογική μας δέσμευση με την δημιουργία Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων. Είμαι περήφανος όμως και για έναν ακόμη λόγο. Είχα ασχοληθεί πριν μπω στην πολιτική με τις χρηματοδοτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων.

Πριν από 20 χρόνια ήμασταν λίγοι εκείνοι που πιστεύαμε ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις και η καινοτομία θα μπορούσε να επηρεάσει την οικονομία.

Σήμερα είμαστε μπροστά σε μια επιτυχία. Νεοφυείς επιχειρήσεις που δημιουργούνται στην Ελλάδα, αγκαλιάζονται ή αγοράζονται από διεθνείς κολοσσούς. Τώρα έρχεται και η πολιτεία να αγκαλιάσει και να υποστηρίξει αυτό το σύστημα. Θα έχουμε από αύριο ένα μητρώο επιχειρήσεων που θα δώσει ώθηση στην καινοτομία».

Όπως τόνισε παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης: « το μητρώο αυτό θα έχει αξία εάν έχουμε πολλές συμμετοχές. Θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τις επιχειρήσεις αυτές που θα μπορέσουν να στηριχθούν και οικονομικά και θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα επιπλέον μέρος τις μισθοδοσίας των υπαλλήλων τους».

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τις επενδύσεις που έρχονται λόγω της δύναμης των καινοτομιών που έχουμε: «Πιστεύουμε στη δύναμη της καινοτομίας και την στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Αναδεικνύουμε την δύναμή μας που είναι ο πλούτος των ταλέντων των νέων ανθρώπων μας. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που μεγάλες εταιρίες έρχονται πλέον στην Ελλάδα και αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στην χώρα μας».

Σημείωσε παράλληλα, ότι οι επενδύσεις αυτού του είδους αυξήθηκαν από την στιγμή που άλλαξε το φορολογικό τοπίο στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε για τον τομέα αυτό ως χώρα.

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα και τόνισε: «Είναι χρέος μας να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο. Είμαστε μια χώρα ασφαλής και θα έπρεπε η χώρα μας να αποτελεί προφανή τόπο εργασίας και συνεύρεσης ταλέντων. Επειδή κανείς δεν ξέρει μια ιδέα που μπορεί να φτάσει, και είναι πρόσφατο και το παράδειγμα της Microsoft και της μεγάλης επένδυσης στη χώρα μας.

Πρέπει να έχουν όλοι την ευκαιρία να διεκδικήσουν την επιτυχία. Κανείς δεν εγγυάται την επιχειρηματική επιτυχία, δουλειά όμως δική μας είναι να δημιουργήσουμε το περιβάλλον. Εμείς δημιουργούμε την υποδομή. Όλοι εσείς θα είστε αυτοί που θα διακριθείτε και θα σπρώξετε την Ελλάδα στο νέο της βήμα που θέλει να κάνει στο μέλλον».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS