Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Ο Κεγκέρογλου ζητά να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Ο Κεγκέρογλου ζητά να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή

Με μία ώρα καθυστέρηση, από τις 11 το πρωί συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να δώσει μια παράταση ορισμένων ημερών στους υποψηφίους ώστε να συγκεντρώσουν υπογραφές.

Ολοι οι υποψήφιοι, όπως έχει γράψει το iefimerida.gr δεν αρνούνται την εύλογη παράταση σε όσους κατέθεσαν τώρα υποψηφιότητα (Κεγκέρογλου, Γερουλάνος, Χρηστίδης).

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Βασίλης Κεγκέρογλου στέλνει επιστολή στον γραμματέα της ΚΕ Μανώλη Χριστοδουλάκη, ζητώντας σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να αποφανθεί επί της χρονικής παράτασης για τη συλλογή υπογραφών. Και αυτό γιατί η Κεντρική Επιτροπή πήρε μια συγκεκριμένη απόφαση αποδεχόμενη την εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ τόσο για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών (5 και 12 Δεκεμβρίου) όσο και για το deadline συγκέντρωσης υπογραφών, που λήγει απόψε τα μεσάνυχτα. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αλλάξει η απόφαση του κορυφαίου οργάνου, έστω και για μία παράμετρο, αν δεν συναινέσουν εκ νέου τα μέλη του.

Το αίτημα για σύγκληση ΚΕ δεν βρίσκει σύμφωνους ούτε τη Χ. Τρικούπη, ούτε τους κ.κ. Ανδρουλάκη και Λοβέρδο καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα και ίσως δημιουργήσει ντόμινο καθυστέρησης και στην διαδικασία εκλογής προέδρου στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, κάτι που δεν επιθυμεί καμία από τις παραπάνω πλευρές.


Μια λύση που συζητείται είναι να στείλει η ΕΔΕΚΑΠ επιστολή στα μέλη της ΚΕ διευκρινίζοντας ότι λόγω εκτάκτων συνθηκών και μόνο σε ό,τι αφορά την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων δίνεται παράταση ολίγων ημερών.

Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις υπογραφές που θα εμφανιστούν καθώς υπάρχουν εκατέρωθεν καχυποψίες για «ατασθαλίες».

Πριν από λίγο ο Α. Λοβέρδος κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 5.200 υπογραφές στήριξης από μέλη του ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος.

Σε δήλωσή του ο κ.Λοβέρδος σημειώνει εκτός από τις 5.200 υπογραφές μελών από το μητρώο, την υποψηφιότητά του στηρίζουν επίσης άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος (που εγγράφηκαν τώρα) καθώς και άλλοι 8.000 «προοδευτικοί πολίτες» όπως αναφέρε.

Η δήλωση Λοβέρδου:

«Κατέθεσα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) 5.200 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας μου από μέλη του μητρώου του κόμματος. Για την υποψηφιότητα μου έχουν επίσης υπογράψει και άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος καθώς και 8.000 προοδευτικοί πολίτες.

Σε όλα αυτά θα αναφερόμουν στη συνέντευξη τύπου που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, η οποία και αναβλήθηκε λόγω της περιπέτειας της υγείας της προέδρου Φ.Γεννηματά. Σε επικείμενη συνέντευξη τύπου θα παρουσιάσω το σύνολο των υπογραφών στήριξης στην υποψηφιότητα μου.

Συγχαίρω όλους τους υποψήφιους για τη συμμετοχή τους. Αυτές οι εκλογές ας αποτελέσουν το εφαλτήριο για την αναγέννηση της παράταξης και μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Προσωπικά θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στη σφυρηλάτηση αρραγούς ενότητας και στην ολική επαναφορά με το μεγάλο ΠΑΣΟΚ, με τη Δημοκρατική Παράταξη του 21ου αιώνα».

Υπογραφές αναμένεται να καταθέσουν και οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ