Κικίλιας: Ξεκινά σε τρία νοσοκομεία πιλοτικά η Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

Κικίλιας: Ξεκινά σε τρία νοσοκομεία πιλοτικά η Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

Πιλοτική εφαρμογή της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) σε τρία νοσοκομεία ξεκινά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι το 2020 θα είναι η χρονιά των νοσοκομείων και των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. «Θα αποδείξουμε εντός τους έτους ότι πράγματι μπορούμε να πάμε μπροστά σαν χώρα και στα δημόσια νοσοκομεία. Με το πρόγραμμα το οποίο θα κάνουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο στην Αττική, σε ένα μικρό νοσοκομείο στην Αττική και σε ένα στην Περιφέρεια, θα δει ο κόσμος πώς ακριβώς μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά το σύστημα», σημείωσε.

Κικίλιας: Δημόσια και δωρεά υγεία δεν σημαίνει και κρατική

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε, επίσης, ότι δημόσια και δωρεάν υγεία δεν σημαίνει απαραίτητα και κρατική: «Σημαίνει ότι εάν αυτή τη στιγμή σε ένα νοσοκομείο ο μαγνητικός ή ο αξονικός τομογράφος είναι 30 χρόνων και το κράτος κρίνει ασύμφορη τη συντήρησή του, να μπορούμε κατά χρήση και περίπτωση με ΣΔΙΤ, με leasing να πάρουμε μηχανήματα από τους ιδιώτες. Να τα λειτουργούν οι ιδιώτες, να μη χαλάει η λυχνία, να είναι αυτοί υπεύθυνοι για τη συντήρηση, να μη χαλάει επί τούτου και να πηγαίνουν οι πολίτες στο ιδιωτικό διαγνωστικό έξω και κάνουν τις μαγνητικές ή τις αξονικές και να μην περιμένει ο πολίτης 1,5 και 2 και 2,5 μήνες να κάνει τις εξετάσεις του»

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι και σήμερα ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τις υπηρεσίες αυτές και αύριο με τα ΣΔΙΤ θα πληρώνει τις υπηρεσίες αυτές και έκανε σαφές ότι «τίποτα δεν θα επωμίζεται ο πολίτης. Απλά, ο πολίτης δεν θα ταλαιπωρείται, δεν θα καθυστερεί, θα έχει ποιοτικές εξετάσεις και θα μπορεί να απολαμβάνει ποιοτικότερες υπηρεσίες και το αγαθό της υγείας».

Κικίλιας για Σακελλαροπούλου: Σημαντική στιγμή στην πολιτική ιστορία

Αναφορικά με την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι η επιλογή να είναι γυναίκα η κάτοικος του Προεδρικού συνιστά μια πολύ σημαντική στιγμή στην πολιτική ιστορία της χώρας. «Πρώτη φορά θα έχουμε αρχηγό κράτους μια γυναίκα και μάλιστα με πρόταση του λεγόμενου συντηρητικού κόμματος. Το λέω αυτό για να δούμε ποιοι είναι ουσιαστικά προοδευτικοί και ποιοι προοδευτικοί στα λόγια...Η κ. Σακελλαροπούλου δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, έρχεται από τον χώρο της Δικαιοσύνης. Προσωπικά με ευχαριστεί αυτό, γιατί σε μία εποχή που βάλλεται η Δικαιοσύνη είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα τέτοιο πρόσωπο το οποίο δεν πολώνει ούτε δημιουργεί κομματικές αντιπαραθέσεις», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ