Κηδεία Μωυσή Ελισάφ: Η αγκαλιά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην σύζυγό του

Κηδεία Μωυσή Ελισάφ: Η αγκαλιά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην σύζυγό του

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στα Ιωάννινα η κηδεία του Μωυσή Ελισάφ, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η η ατμόσφαιρα ήταν βαριά, με τον ραβίνο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, στη διάρκεια της κηδείας, μπροστά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία με μια αγκαλιά παρηγόρησε τη σύζυγο του εκλιπόντος.

Θλιμμένοι πολίτες στα Γιάννενα, από το πρωί άφηναν ένα λουλούδι στην είσοδο του δημαρχείου της πόλης, όπου η σορός του εκλιπόντος δημάρχου πέρασε καθ’ οδόν προς την Εβραϊκή Συναγωγή, όπου έγινε η εξόδιος ακολουθία.

Συνεργάτες του Μωυσή Ελισάφ στον Δήμο Ιωαννιτών, φίλοι και πολίτες της Ηπείρου, με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισαν τον Δήμαρχο της πόλης που έφυγε από την ζωή την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου. Τον χαρακτήριζαν μετριοπαθή, “άνθρωπο με το γαλήνιο βλέμμα” που κατάφερε να ενώσει διαφορετικούς ανθρώπους κατά την διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Οι γονείς του ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μάζωξη κατά την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς, με ένα 9% της κοινότητας να επιβιώνει. Παρέμεινε στην πόλη, έγινε δήμαρχος και άφησε έργο που τον έκανε αγαπητό. Ήταν ο πρώτος δήμαρχος εβραϊκής καταγωγής που εξελέγη στην Ελλάδα.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Εβραϊκό Νεκροταφείο όπου συγγενείς και φίλοι του Μωυσή Ελισάφ, είπαν το τελευταίο αντίο. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμένος, ενώ παρούσα ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρέσβης των ΗΠΑ Γ. Τσούνης, ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατς, εκπρόσωποι των κομμάτων, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών, μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου αλλά και πλήθος κόσμου, που θέλησε να τιμήσει τον άνθρωπο και επιστήμονα που άλλαξε τόσα πολλά στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ο Μωυσής Ελισάφ τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο με την υγεία του να έχει επιδεινωθεί σοβαρά το τελευταίο διάστημα. Ο Δήμος Ιωαννίνων είχε γνωστοποιήσει πως ο δήμαρχος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και βρισκόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ