Κεραμέως: Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή λόγω κρούσματος - Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και πανεπιστήμια

Κεραμέως: Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή λόγω κρούσματος - Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και πανεπιστήμια

Δεν θα δικαιολογείται απουσία μαθητή λόγω κρούσματος στην τάξη, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως κλείσιμο τμήματος θα επιβάλλεται μόνο αν νοσήσουν τα μισά παιδιά του τμήματος συν ένα.

«Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στην τάξη», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Για το σκεπτικό της απόφασης να μην κλείνει η σχολική τάξη με το που εντοπίζεται κάποιο κρούσμα, η υπουργός δήλωσε τα εξής: «Πλέον δεν πάμε σε οριζόντιο κλείσιμο γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Όταν κλείναμε τμήματα το κάναμε γιατί θέλαμε να προστατεύσουμε την οικογένεια του μαθητή από διασπορά του ιού. Αλλά αυτή την στιγμή οι περισσότεροι εξ αυτών είναι εμβολιασμένοι και αν δεν είναι έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν άμεσα».
Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος:

«Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν rapid test δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον self test. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα χρειαστεί να κάνουν 2 self test. Όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη», δήλωσε.

Απόλυτη προτεραιότητα η δια ζώσης λειτουργία
Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα σχολεία, αλλά και όλες οι εκπαιδευτικές δομές, δια ζώσης.

Η κα Κεραμέως δήλωσε πως η απάντηση στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων είναι αρνητική. Παράλληλα σημείωσε πως στην ομαλή λειτουργία του σχολείου θα συμβάλουν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που προβλέπουν τη διενέργεια εργαστηριακού τεστ δύο φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους καθηγητές, ενώ για τους ανεμβολίαστους μαθητές τη διενέργεια 2 self test. Για τους εμβολιασμένους αρκεί απλώς η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Εμβολιασμένοι το 80% των εκπαιδευτικών
Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το 80% αυτών είναι εμβολιασμένο και ένα 10% περίπου έχει νοσήσει. Από την άλλη, ένα 10% των εκπαιδευτικών παραμένει ανεμβολίαστο και η κα Κεραμέως τόνισε πως όσοι εξ αυτών δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με την διενέργεια εργαστηριακού τεστ, θα τίθεται υπό αναστολή εργασίας.

Τι θα ισχύσει με τα πανεπιστήμια
Σχετικά με τα πανεπιστήμια, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα λειτουργήσουν μόνο με δια ζώσης εκπαίδευση. Στις αίθουσες θα έχουν πρόσβαση φοιτητές και εκπαιδευτικοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικά νόσησης.

Για τους ανεμβολίαστους, θα ισχύσει η υποχρεωτική διενέργεια εργαστηριακού τεστ με τα δικά τους έξοδα. «Δεν προβλέπεται εκπαίδευση εξ αποστάσεως», τόνισε η υπουργός

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS