«Καμπανάκι» Πλεύρη: Περιμένουμε κορύφωση των κρουσμάτων - Τι είπε για το νέο κύμα της πανδημίας

«Καμπανάκι» Πλεύρη: Περιμένουμε κορύφωση των κρουσμάτων - Τι είπε για το νέο κύμα της πανδημίας

Ο κ. Πλέυρης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων οριζόντων μέτρων, λέγοντας ότι δεν αποδίδουν και τάχθηκε υπέρ των στοχευμένων για την προστασία του πληθυσμού.


«Παρακολουθούμε, τα κρούσματα ανεβαίνουν, περιμένουμε κορύφωση και αύξηση νοσηλειών... το βλέπουμε, θα υπάρξει και αύξηση των διασωληνώσεων»,τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημία και πρόσθεσε πως φαίνεται πως θα υπάρξουν λοιμώξεις και νοσηλείες, αλλά όχι πίεση στο σκληρό δείκτη των διασωληνώσεων.

«Το υπουργείο είναι σε επιφυλακή ενόψει κορύφωσης νέου κύματος της πανδημίας» επεσήμανε ο Θάνος Πλεύρης εκτιμώντας ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας μπορεί να είναι δύσκολοι.

«Υπάρχει παρακολούθηση. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη μάσκα, λέμε στους πολίτες εκεί που είναι οι χώροι που έχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα να χρησιμοποιείται η μάσκα», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη που δέχθηκε κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κόσμος έχει εμβολιαστεί, έχει νοσήσει και τα αντιικά φάρμακα δείχνουν θετικό αποτύπωμα γι αυτό και γίνονται συνεχώς παραγγελίες.

«Έτσι θα πορευτούμε. Το φθινόπωρο, ο χειμώνας μπορεί να είναι πιο δύσκολος, αντιλαμβανόμαστε ότι θα υπάρχει μια πίεση παραπάνω», σημείωσε.

Απέκλεισε νέα οριζόντια μέτρα

Ο κ. Πλέυρης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων οριζόντων μέτρων, λέγοντας ότι δεν αποδίδουν και τάχθηκε υπέρ των στοχευμένων για την προστασία του πληθυσμού. Αναφορικά με τον εμβολιασμό είπε πως υπάρχει ένα κενό από ECDC για το πώς θα γίνει η εμβολιαστική κάλυψη από εδώ και πέρα.

«Κάθε χώρα κάνει τη δική της πολιτική. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 και ευάλωτους. Ήδη έχουμε πρώτα στοιχεία από Αμερική, σε αυτές τις κατηγορίες πληθυσμού έχουν 48 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάνε καλά σε σχέση με ανεμβολίαστους», ανέφερε. Μάλιστα επανέλαβε πως όσο διαρκεί η πανδημία, θα βρίσκονται σε αναστολή οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται, καθώς το μήνυμα είναι να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ