Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει φοροκαταιγίδα, γι' αυτό διέγραψαν τον «μαρτυριάρη» Κατρούγκαλο

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει φοροκαταιγίδα, γι' αυτό διέγραψαν τον «μαρτυριάρη» Κατρούγκαλο

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί ομιλία σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλέ ντε Σπορ)

Θερμότατο ήταν το κλίμα μέσα στο οποίο οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης.

«Σας αποκάλεσα συμπατριώτες γιατί δεν ξεχνώ ότι είμαι απόγονος Μακεδονομάχου… Αυτό το γαλάζιο κύμα που ξεκινά από το Λευκό Πύργο και συναντά αυτό που έχει απλωθεί ήδη από τα Χανιά», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων και συνθημάτων.

«Γίνονται πράξη όσα είχαμε συμφωνήσει με τους πολίτες τον Ιούλιο του 2019. Σας υποσχέθηκα ότι θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και θα αυξήσουμε επενδύσεις και νέες δουλειές. Θα αναβαθμίσουμε την άμυνα μας και θα ενισχύσουμε επιτέλους το κύρος της χώρας μας… Στον πρώτο μας απολογισμό, μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να πούμε “τα είπαμε και τα κάναμε”. Μέχρι τώρα, μειώθηκαν 50 φόροι».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την μείωση των μεταναστευτικών ροών αλλά και για το φράχτη στον Έβρο, επισημαίνοντας ότι αποτελεί απάντηση προς την Τουρκία, μαζί με τον εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός μίλησε για τα έργα υποδομής στη Θεσσαλονίκη και για την ανάγκη εκσυγχρονισμού της πόλης, τονίζοντας τις παρεμβάσεις που δρομολόγησε η ΝΔ.

Μιλώντας για το μετρό είπε ότι «σύντομα θα το χρησιμοποιείτε και εσείς, το μετρό γίνεται πράξη, (…) διαπιστώνετε καθημερινά την απόσταση ανάμεσα στα λόγια και στις πράξεις. (…) Το μετρό είναι ένα έργο που δηλώνει ποιος είναι πραγματικά προοδευτικός και ποιος όχι».

Έπειτα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους στόχους της επόμενης τετραετίας. «Θέλω να συγκρατήσετε 4 μεγάλους στόχους, καλύτεροι μισθοί για όλους, αξιοπρεπή δημόσια υγεία για όλους, αποτελεσματικό κράτος και περήφανη πατρίδα», είπε χαρακτηριστικά.

Για το πολιτικό στοίχημα και την απλή αναλογική είπε ότι «είναι μια παγίδα ακυβερνησίας, μπορεί να πάρει πολλές μορφές, μπορεί να πάρει τη μορφή εθνικής αδυναμίας, εθνικής παραλυσίας. Θα μπορούσε να πάρει το ψευδώνυμο μια παράταιρης συνεργασίας».

Για τον Κατρούγκαλο σχολίασε ότι «έσπευσαν να τον διαγράψουν επειδή ήταν μαρτυριάρης και αποκάλυψε την αλήθεια. Τον Παππά και τον Πολάκη τους κρατάνε όμως ακόμη. Διέγραψαν αυτόν που αποκάλυψε το σχέδιο και κρατάνε τους υπόλοιπους οι οποίοι έχουν διασύρει το κράτος δικαίου».

Για τη δήλωση του Διονύση Σαββόπουλου υπέρ αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας και την επίθεση που δέχθηκε για αυτήν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι έγινε «γιατί στους στίχους του κατά του λαϊκισμού αναγνώρισαν τους εαυτούς τους» και αναφέρθηκε στο τραγούδι «Άγγελος εξάγγελος», προσθέτοντας «λες και τα έγραφε για τον Τσίπρα πριν γεννηθεί».

Δείτε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ