Χρυσοχοΐδης: Αυξάνονται σε 63 τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας - Κάθε βράδυ γίνονται από την αστυνομία 50 συλλήψεις

Χρυσοχοΐδης: Αυξάνονται σε 63 τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας - Κάθε βράδυ γίνονται από την αστυνομία 50 συλλήψεις

Την ανάγκη για κοινωνική ευαισθητοποίηση και την ύπαρξη δομών υποστήριξης επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας για την ενδοοικογενειακή βία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανακοίνωσε ότι σε 10 μέρες, τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας θα αυξηθούν και θα φτάσουν τα 63, δηλαδή τουλάχιστον ένα σε κάθε νομό. Στόχος είναι η άμεση και εύκολη πρόσβαση των θυμάτων σε υποστήριξη και βοήθεια.

Σε κάθε νομό θα λειτουργεί ένα ασφαλές σπίτι υπό την εποπτεία της αστυνομίας σημειώνοντας ότι ετησίως 20.000 γυναίκες το χρόνο αναζητούν στέγη.

Επίσης σημείωσε ότι κάθε βράδυ γίνονται από την αστυνομία 50 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία και πως σήμερα έχουμε ήδη καταγγελίες για 80 περιστατικά και 46 συλλήψεις.

Χαρακτήρισε φρικαλέα την υπόθεση «πως οι άνδρες δολοφονούν συντρόφους» , ωστόσο διευκρίνισε ότι «αυτό συνέβαινε πάντα, πίσω από κλειστές πόρτες».

«Σήμερα έχουμε 80 περιστατικά, 46 συλλήψεις», πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Μου έλεγε ο επικεφαλής της Κρήτης πως άρχισαν να ανοίγουν στόματα και από κυρίες από οικογένειες μεταναστών, η αστυνομία κάθε βράδυ σώζει ζωές. Η βία συνέβαινε πάντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τώρα αποκαλύπτεται καθώς τα στόματα ανοίγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά

Για τη βία μεταξύ ανηλίκων

Η πλειοψηφία των περιστατικών βίας αφορά κυρίως παιδιά που η εποπτεία τους είναι παραμελημένη, εκτίμησε ο υπουργός συμπληρώνοντας ότι κάθε βράδυ γίνονται συλλήψεις ανηλίκων και των γονέων τους.

Ανέφερε ως παράδειγμα την Κηφισιά στην οποία τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνονται χιλιάδες παιδιά από διάφορους δήμους της Αττικής. Στην περιοχή υπάρχουν περιπολίες αστυνομικών με πολιτικά, ασφάλεια οπλισμένη, ενώ υπάρχει η γραμμή 10201 για καταγγελίες περιστατικών με ανηλίκους.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ