Χατζηδάκης: Αν η Ελλάδα γίνει Μπέργκαμο, θα είναι δύσκολη και η ανάταξη της οικονομίας

Χατζηδάκης: Αν η Ελλάδα γίνει Μπέργκαμο, θα είναι δύσκολη και η ανάταξη της οικονομίας

Εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της επιβολής σκληρού lockdown τάχθηκε, μετά τον Βασίλη Κικίλια, και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι εάν αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει Μπέργκαμο, θα είναι δυσκολότερη και η ανάταξη της οικονομίας.

Σημείωσε μιλώντας στο Θέμα 104,6 πως αντιλαμβάνεται ότι όσο λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα, τόσο επιβαρύνεται και η κατάσταση στην οικονομία, αλλά πρέπει να υπάρξει η ιεράρχηση «πρώτα ο άνθρωπος».


Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει τις δυνάμεις να στηρίξει την οικονομία, διότι ορθώς δεν ακολούθησε, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει εμπροσθοβαρώς τα οικονομικά μέτρα.

Ο ενθουσιασμός φταίει για την Ικαρία
Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε και για τα όσα έγιναν στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία και την κριτική της αντιπολίτευσης.

Όπως είπε «καλά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και πήγε στην Ικαρία και επίσης στο γεύμα τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις, που προβλέπονται». Κατά την άποψη του υπουργού το πρόβλημα παρουσιάστηκε εκτός γεύματος, λόγω ενθουσιασμού από τον κόσμο και διαβεβαίωσε ότι πλέον θα λαμβάνεται κάθε πρόνοια για την εξάντληση της αυστηρότητας σε όλα τα επίπεδα. Σημείωσε ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός δέχεται κριτική ενώ έχει περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις αντιμετώπισης της πανδημίας και μάλιστα τη δέχεται από ένα κόμμα (τον ΣΥΡΙΖΑ) που υπερασπίζεται συγκεντρώσεις οι οποίες γίνονται χωρίς τήρηση των μέτρων.

Σχεδόν 400.000 οι εκκρεμείς συντάξεις
Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε τέλος ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για να προχωρήσει η επίλυση του προβλήματος με τις εκκρεμείς συντάξεις, τις οποίες αρίθμησε σχεδόν 400 χιλιάδες – είναι λιγότερες από 400 χιλιάδες σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις είναι περίπου 155.000, ένας αριθμός δυναμικός, όπως είπε, υπάρχει επίσης ένας μικρότερος αριθμός επικουρικών και μερικές δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν λόγω παράλληλης ασφάλισης.

«Δεν πάμε με ηρωισμούς» σημείωσε, παραδεχόμενος ότι υπάρχει θέμα, καθώς δεν μπορεί να λέει κανείς άλλα πράγματα για την προηγούμενη κυβέρνηση και άλλα για τη δική του. Θα αξιοποιήσουμε και τους ιδιώτες σε αυτή την προσπάθεια να αποδοθούν οι συντάξεις, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι οι εξωτερικοί συνεργάτες ήταν ήδη στο σύστημα και απλώς τώρα διευρύνεται η παρουσία τους.

Παράλληλα, όπως τόνισε, το πρόβλημα κληρονομήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κατάσταση των συντάξεων. Κατηγόρησε παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφτιαξε τον ΕΦΚΑ «στο πόδι» με συγχωνεύσεις χωρίς σχέδιο. Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης, είπε ότι γίνεται μια σημαντική προσπάθεια από πλευράς του υπουργείου να γίνονται πιο γρήγορα οι διαδικασίες για απονομή συντάξεων μέσω ψηφιακών διαδικασιών, δηλαδή να κατατίθενται τα δικαιολογητικά ψηφιακά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS