ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για Novartis: Με αδιάσειστα στοιχεία θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και ο Αλέξης Τσίπρας

«Την επόμενη εβδομάδα τουλάχιστον 30 βουλευτές της ΝΔ θα καταθέσουν πρόταση για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την σκευωρία Novartis κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σημείωσε πως η πρόταση θα περιλαμβάνει και τις κατηγορίες που αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Όπως είπε «κρίσιμο είναι κατά πόσο τα αδικήματα τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του κ. Παπαγελόπουλου». Ανέφερε δε ότι «αν τελέστηκαν παράπλευρα –σύμφωνα με το Σύνταγμα- θα πρέπει η δικογραφία να επιστραφεί στην Δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς γιατί δεν μπαίνει στον κάδρο των ευθυνών ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως οι πρώην πρωθυπουργοί δεν μπορούν να οδηγούνται σε ποινικές διαδικασίες εκτός εάν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι συντελέστηκε αδίκημα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εάν προκύψουν στοιχεία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα μπει στο κάδρο των ευθυνών ο κ. Τσίπρας.

Για την ΔΕΗ είπε ότι την τελευταία 4ετία υπήρχε μια οικονομική διολίσθηση της επιχείρησης ενώ είπε ότι γίνονται προσπάθειες για της διάσωση και ανασυγκρότηση της ΔΕΗ. Είπε πως εάν ανακύψουν ευθύνες αυτές θα αναζητηθούν.

Είπε επίσης πως η περιορίζεται η ανεργία, δημιουργείται μια αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα ενώ τόνισε ότι ως το τέλος του έτους θα υπάρξουν και σημαντικότατες επενδύσεις.

Για τα πρωτογενή πλεονάσματα είπε πως υπάρχει συγκροτημένο αίτημα της κυβέρνησης που θα υποβληθεί εντός του 2020 ώστε να εφαρμοστεί από το 2021.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS