Γεωργιάδης: Αρχές Μαΐου η επαναλειτουργία της εστίασης με τραπεζάκια έξω

Γεωργιάδης: Αρχές Μαΐου η επαναλειτουργία της εστίασης με τραπεζάκια έξω

Χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της οικονομίας έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας την ανάγκη να λειτουργήσουν σύντομα κέντρα αισθητικής και εμπορικά κέντρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι η επαναλειτουργία της εστίασης, όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός, θα γίνει μετά το Πάσχα και υπογράμμισε ότι στις αρχές Μαΐου θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάση τόνισε ότι «τις πρώτες μέρες του Μαΐου θα δοθούν τα λεφτά στην εστίαση» και πρόσθεσε πως «προς το τέλος αυτής της περιπέτειας θα γίνει απολογισμός και θα στηρίξουμε όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί περισσότερο». Παράλληλα, ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι η εστίαση δεν θα πρέπει να περιμένει άνοιγμα πριν το Πάσχα κι όλα δείχνουν ότι πάμε για τους ανοιχτούς χώρους μετά την πρώτη εβδομάδα του Μάη.

Γεωργιάδης: Να ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ζήτησε από την Επιτροπή να ανοίξουν αυτή την εβδομάδα τα εμπορικά κέντρα αλλά, όπως είπε, οι ειδικοί δίστασαν και πρότειναν να περιμένουμε άλλη μία εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα.

Σχετικά τα κέντρα αισθητικής, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δημιουργείται πρόβλημα στην αγορά καθώς όσο παραμένουν κλειστά, άλλες επιχειρήσεις παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές. «Εφόσον έχουμε ανοίξει κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να ανοίξουμε και κέντρα αισθητικής το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν τελευταία καθώς, όπως είπε, όταν γυμνάζεσαι δεν μπορείς να φοράς μάσκα. Υπογράμμισε ωστόσο ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS