Γεωργιάδης: Θα βρούμε λύση για ελεύθερους επαγγελματίες που χρωστούν και δεν παίρνουν σύνταξη

Γεωργιάδης: Θα βρούμε λύση για ελεύθερους επαγγελματίες που χρωστούν και δεν παίρνουν σύνταξη

«Θα βρούμε λύση για ελεύθερους επαγγελματίες που χρωστούν και δεν παίρνουν σύνταξη» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή.

Την πρόθεσή της κυβέρνησης να βρεθεί το προσεχές διάστημα μια δίκαιη λύση στο πρόβλημα εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών που δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη επειδή έχουν οφειλές, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο πρόβλημα λέγοντας πως « έχουμε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που πλήρωναν τις εισφορές τους για χρόνια. Στο τέλος του εργασιακού τους βίου όμως δεν πήγαν καλά τα πράγματα και έμειναν με το χρέος. Σήμερα το καθεστώς λέει ότι αν έχεις χρέος μέχρι 20.000 ευρώ εκδίδεται η σύνταξη και σου παρακρατείτε σε 60 δόσεις. Αν έχεις όμως 20.000 και 1 ευρώ δεν θα πάρεις ποτέ σύνταξη. Πρέπει να πληρώσεις εφάπαξ τη διαφορά. Χιλιάδες συμπολίτες μας δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη. Αυτό είναι μια μεγάλη κοινωνική αδικία. Δεν μπορεί το κράτος να εκδικηθεί κάποιον. Θα δουλέψουμε άμεσα να βρούμε λύση, δίκαιη που θα δίνει διέξοδο στους ανθρώπους αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν τη διαφορά ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν αυτά για τα οποία έχουν εργαστεί».

Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του πίσω, αυτή είναι η βασική μας στόχευση

Ο κ. Γεωργιάδης έστειλε επίσης μήνυμα λέγοντας πως « δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του πίσω. Ούτε συνταξιούχο, ούτε εργαζόμενο. Αυτή είναι η βασική μας στόχευση».

Ο υπουργός επισήμανε επίσης πως γίνονται προσπάθειες προκειμένου να παρουσιαστούν σε κοινωνικούς εταίρους και συλλόγους εργαζομένων, νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας κυρίως στον κλάδο του τουρισμό αλλά και σε επαγγέλματα με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητα όπως είναι τα ντελίβερι.

«Σκοπός μας είναι να ρίξουμε την ανεργία κάτω από το 10% σε 1 με 1,5 χρόνο. Σπάζοντας το φράγμα του 10% θα μπορούμε να επιστρέψουμε σε δικαιώματα που χάθηκαν», είπε και έστειλε μήνυμα στις επιχειρήσεις λέγοντας: «απήλαυσαν τη προηγούμενη 4ετια μεγάλα κέρδη. Και οι καρποί φάνηκαν στη πραγματική ζωή. Τώρα έχει έρθει ώρα να δώσουμε σκληρά τη μάχη ώστε οι εργαζόμενοι να απολαύσουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Δεν θέλω να σπεύδουν οι επιχειρήσεις και να ζητούν εύκολες λύσεις. Να αυξήσουν δίκαια τους μισθούς στους εργαζομένους και να δώσουν το μισθό που τους αναλογεί».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ