Γεωργιάδης: Γιατί λέμε όχι στα rapid test σε σούπερ μάρκετ - Αποτελεσματικά τα μέτρα που λάβαμε

Γεωργιάδης: Γιατί λέμε όχι στα rapid test σε σούπερ μάρκετ - Αποτελεσματικά τα μέτρα που λάβαμε

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη επιπλέον μέτρων, είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και αν το προτείνουν η Επιτροπή και οι Ειδικοί, δεν μπορεί να το γνωρίζει.


Την ικανοποίησή του για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι». Όπως σημείωσε τα μέτρα είχαν αποτέλεσμα, καθώς λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή τους η πανδημία ακολουθεί ελαφρώς πτωτική πορεία, ενώ παράλληλα συντέλεσαν στην αύξηση των εμβολιασμών.

«Εμείς πήραμε κάποια μέτρα και για να δούμε αν λειτουργούν, πρέπει να περάσουν 14 μέρες. Πάντως, τις μέρες αυτές που εφαρμόζονται, έχουν παρουσιάσει αποτελέσματα. Πρώτα από όλα η πανδημία έχει μια ελαφριά πτωτική πορεία και το κύμα ανόδου έχει ανασχεθεί. Δεύτερον ο αριθμός των νεκρών, που προέρχεται από 15 μέρες πριν, έχει σταματήσει να ανεβαίνει. Προφανώς και είναι υψηλός, αλλά παρουσιάζει ελαφρά κάμψη. Επιπλέον, έχουν αυξηθεί πολύ οι εμβολιασμοί. Άρα τα μέτρα που λάβαμε είχαν αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέων μέτρων εκτος αν...

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη επιπλέον μέτρων, είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και αν το προτείνουν η Επιτροπή και οι Ειδικοί, δεν μπορεί να το γνωρίζει

Όσον αφορά πάντως στο μοντέλο της Αυστρίας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δε χρειάζεται να εφαρμοστεί, καθώς και στην Ελλάδα οι ανεμβολίαστοι μπορούν να πάνε μόνο με rapid test σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και καταστήματα του λιανεμπορίου.

Γιατί λέμε «όχι» στα rapid test σε σούπερ μάρκετ

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι να εισέρχονται στα σούπερ μάρκετ επιδεικνύοντας τεστ, καθώς δεν μπορούν να τους στερήσει η κυβέρνηση το δικαίωμα να πάρουν τα προς το ζην και πρόσθεσε ότι αν’ αυτού επανήλθε ο περιορισμός των ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά.

«Η πλευρά του λιανικού εμπορίου ζητά να επεκτείνουμε τον έλεγχο εισόδου των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων. Την εποχή του lockdown με δική μου απόφαση μπήκαν κόκκινες κορδέλες για να μην πουλάνε ό,τι πουλούσαν τα καταστήματα που είχαν κλειστά. Επειδή στα σούπερ μάρκετ υπάρχει σύμμειξη ανεξέλεγκτων ανεμβολιάστων και εμβολιασμένων, επαναφέραμε τα τετραγωνικά του χώρου. Άρα έχουν λιγότερη χωρητικότητα ως αντιστάθμισμα του πλεονεκτήματος του μη ελέγχου της εισόδου», επισήμανε.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξήγησε ότι υπάρχουν δύο προβλήματα στους ελέγχους εισόδου στα σούπερ μάρκετ. «Πρώτον, μεγάλο μέρος του πληθυσμού δε θέλει να κάνει rapid test επειδή δεν πιστεύει στον κορωνοϊό. Όμως δεν έχεις το δικαίωμα να τους στερείς να πάρουν τα προς το ζην. Το δεύτερο πρόβλημα είναι οι ουρές στον έλεγχο. Φαντάζεστε τι ουρές θα σχηματίζονταν στα σούπερ μάρκετ;», διευκρίνισε.

Βολές κατά Τσίπρα

Σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους 17.000 νεκρούς της πανδημίας και προανήγγειλε την παρέμβασή του μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας έχει πει τα πάντα και τα αντίθετά τους. «Πριν ένα χρόνο έλεγε ότι ο Μητσοτάκης μας υπόσχεται ένα εμβόλιο που δεν έχει εφευρεθεί ακόμα. Μας κατηγόρησε όταν κάναμε το lockdown γιατί το κάναμε, μας κατηγόρησε όταν ήραμε το lockdown, μας κατηγόρησε πέρυσι γιατί δεν ανοίξαμε εγκαίρως τον τουρισμό και μετά μας κατηγόρησε γιατί ανοίξαμε νωρίς τον τουρισμό. Μας κατηγόρησε γιατί κλείσαμε τα σχολεία και μετά γιατί τα ανοίξαμε», ανέφερε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS