Γεωργιάδης: Έκτακτη ασφαλιστική κάλυψη υγείας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Γεωργιάδης: Έκτακτη ασφαλιστική κάλυψη υγείας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Για τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν για τη Θεσσαλία που επλήγη από τη σαρωτική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel μίλησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Την Πέμπτη θα περάσουμε εκτάκτως ασφαλιστική κάλυψη υγείας, ακόμη και εάν χρωστάνε, για όλη την περιοχή της Θεσσαλίας«, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά στο όριο όσων χρωστούν για να συνταξιοδοτηθούν, ανέφερε:«Θα ανεβάσουμε το όριο αυτών που χρωστούν για να πάρουν σύνταξη. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες στις 20.000 με 30.000 και για τους αγρότες στις 10.000, για τους εργαζόμενους συνταξιούχους θα γίνουν μηδέν οι παρακρατήσεις, οπότε θα πάρουν αύξηση οι συνταξιούχοι».

Όσον αφορά στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ο υπουργός ανέφερε: «Τα σωματεία εργαζομένων έχουν εκφραστεί θετικά για την αύξηση του 40% για την εργασία του Σαββάτου και για τις επιπλέον αυξήσεις για την Κυριακή. Θα είναι αύξηση 75% συν 40%. Εάν οι εργαζόμενοι είναι υπέρ του νομοσχεδίου, δεν τους εκπροσωπεί ούτε το ΚΚΕ, ούτε το ΠΑΜΕ. Δεν χρειάζονται κηδεμόνες».

«Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι σήμερα 32.000. Στόχος μου είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να είναι 25.000 και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις που είπε ότι θα λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις αναμενόμενες αυξήσεις και ανατιμήσεις των τιμών ανέφερε: «Ως προς τις αυξήσεις, κάνει μια μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να μην αφήσει την αισχροκέρδεια».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, τόνισε ότι δεν είναι αρμοδιότητά του να μιλήσει για αυτό και επισήμανε το σημαντικό έργο που κάνει η ομάδα του.

Για τη διπλή αναβάθμιση από τον Οίκο Moody’s, είπε ότι η αναβάθμιση μιλά για μεγάλη επιτυχία, καθώς είναι ο «σκληρότερος» από τους οίκους, δεν έχει ανεβάσει καμία χώρα δύο θέσεις και το έκανε για την Ελλάδα και μάλιστα μετά την καταστροφή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ