Γεωργιάδης για ανατιμήσεις στις μάσκες αυξημένης προστασίας: Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί

Γεωργιάδης για ανατιμήσεις στις μάσκες αυξημένης προστασίας: Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί

Για το τι θα γίνει με την αγορά και τα μέτρα, μέσα στις γιορτές, μίλησε σήμερα υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ειδικά μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ο υπουργός τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι ψηφίστηκε άρθρο για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. Όπως είπε μάλιστα, τα πρόστιμα φτάνουν και το 1 εκατ. ευρώ σε όσους εκμεταλλεύονται την πανδημία αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων τους.

«Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 απαγορεύεται σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) να έχει κάποιος μεγαλύτερο από 20% περιθώριο κέρδους από ό,τι είχε τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν την έναρξη της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, για όποιον παραβεί αυτή την απαγόρευση, τα πρόστιμα είναι μεγάλα. «Έχουμε βάλει πολλά πρόστιμα έως τώρα σε όσους τόλμησαν να το κάνουν» , είπε.

Συγκεκριμένα για το θέμα της ανατίμησης των μασκών αυξημένης προστασίας σε συγκεκριμένο κατάστημα, στο οποίο οι τιμές από την ανακοίνωση των νέων μέτρων αυξήθηκαν κατά 42%, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι αστικό αδίκημα και επιβάλλονται πρόστιμα.

Η ΔΗΜΕΑ θα ελέγξει, με εντολή του υπουργού, το ζήτημα και θα γίνει έλεγχος και στο skroutz, την ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποία πωλείται το προϊόν, και σε αυτόν που τις πουλάει. Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, κάλεσε μέσω της εκπομπής τον επιχειρηματία που ευθύνεται για το ζήτημα να αλλάξει άμεσα τις τιμές. Παράλληλα, σε επικοινωνία που είχε με την ηλεκτρονική πλατφόρμα, εν ώρα εκπομπής, ανέφερε ότι δεν ευθύνεται η πλατφόρμα για την αύξηση της τιμής των μασκών, όμως οι έλεγχοι θα γίνουν κανονικά σε όλους και εφόσον διαπιστωθεί η παράβαση το πρόστιμο θα είναι μεγάλο.

«Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί. Τόλμησε να πάει Χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Όμικρον, να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί. Μη νομίζουν ότι εγώ θα επιτρέψω εν μέσω αυτής πανδημίας να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου».

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα lockdown

Σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων και τις αποφάσεις της επιτροπής, ο κ. Γεωργιάδης είπε, πως η κυβέρνηση θα δράσει ανάλογα με τις εισηγήσεις τις επιτροπής, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πιθανότητα lockdown.

Στο τραπέζι υπάρχει και η συζήτηση, μέσα στις γιορτές, να περιοριστούν και τα ωράρια λειτουργίας καταστημάτων, όμως όπως είπε στις αρχές του νέου έτους θα παρθούν κάποια πιο ήπια μέτρα.

Ακόμη, ανέφερε ότι στους ελέγχους που έγιναν στα μαγαζιά δεν βρέθηκαν ανεμβολίαστοι. Τέλος, για τις αυξήσεις τιμών στην ενέργεια ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η στήριξη προς τους πολίτες θα είναι συνεχής και σημείωσε ότι, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα αναγράφεται και η συνολική έκπτωση, δηλαδή το ποσό που πληρώνει το κράτος ώστε να ισορροπήσει τις ανατιμήσεις προκειμένου να έχουν εικόνα και οι ίδιοι οι καταναλωτές.Τέλος, ανέφερε ότι στους ελέγχους που έγιναν στα μαγαζιά δεν βρέθηκαν ανεμβολίαστοι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS