Γκάφες Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ -Αδιάβαστοι και στο θέμα της πανδημίας

Γκάφες Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ -Αδιάβαστοι και στο θέμα της πανδημίας

Ένα από τα στοιχεία που μπορεί να δικαιολογήσει τόσο την κυβερνητική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την σημερινή αδυναμία του να ανακάμψει, είναι και οι μνημειώδεις όσο και διαχρονικές γκάφες τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και των στελεχών του κόμματος που, στην ουσία αναδεικνύουν μία μεγάλη πολιτική ανικανότητα.

Αρχίζοντας χρονολογικά αντιστρόφως ώστε να ληφθεί υπόψιν η επικαιρότητα αν σταθούμε στο θέμα της πανδημίας καταγράφουμε τις εξής επικές γκάφες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της:

-Ο κ. Τσίπρας πρότεινε, κάνοντας, υποτίθεται, αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, να γίνει προμήθεια εμβολίων από τρεις πηγές αγνοώντας τα ισχύοντα στην ΕΕ. Συγκεκριμένα η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική είναι για την από κοινού προμήθεια των εμβολίων για όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ. Ο λόγος είναι ότι έτσι δίδεται η δυνατότητα να ρίχνεται η τιμή αγοράς και αποτρέπεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των καρτών μελών αφού οι πιο πλούσιες θα ήσαν σε πλεονεκτική θέση. Απάντηση στον κ. Τσίπρα έδωσε η ίδια η Κομμισιόν που ανακοίνωσε ότι κανένα κράτος- μέλος δεν επιτρέπεται να διαπραγματευθεί παράλληλα.

-Οι άλλες δύο γκάφες που διέπραξε ο κ. Τσίπρας επί του ιδίου θέματος ήσαν:

(α) Η πρότασή του να  αγοράσουμε ...την πατέντα των εμβολίων ώστε να παράγουν τα εμβόλια οι δικές μας φαρμακοβιομηχανίες,, όταν δυσκολίες στην μαζική και γρήγορη παραγωγή είχαν παγκόσμιοι κολοσσοί του κλάδου!

(β) Η απίθανη δήλωσή του στο Φόρουμ των Δελφών όταν ρωτήθηκε για τον τουρισμό και είπε ότι θα πρέπει οι τουρίστες να υποβάλλονται σε τεστ και να μπαίνουν στο αεροπλάνο όταν είναι...θετικοί!!!

-Στο ίδιο πεδίο της πανδημίας, ο κ. Τσίπρας είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη, κατά τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, ότι  έδρασε παρά τις συστάσεις των λοιμωξιοολόγων. Η διάψευση ήλθε από τους ίδιους τους επιστήμονες οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι ποτέ δεν είχαν συστήσει στην κυβέρνηση lockdown στην Θεσσαλονικη!

-Από τις εξ  ίσου πρόσφατες ΣΥΡΙΖΑϊκές γκάφες είναι και αυτή την οποία έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης ο οποίος με αφορμή την κακοκαιρία Μήδεια είπε, μιλώντας για την έλλειψη πρόνοιας από την κυβέρνηση στην Λέσβο, «στους καταυλισμούς των προσφύγων, με γυναικόπαιδα, με παιδάκια, με μωρομάνες, με αδύναμους ανθρώπους κάτω από το σεντόνι του χιονιά»!! Στο νησί βεβαίως  ...δεν έπεσαν χιόνια!

-Στον ίδιο ανήκει και ο χαρακτηρισμός ...κωλοδεξιών τη ΕΡΕ των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, υβρίζοντας έτσι σχεδόν το μισό εκλογικό σώμα, αν συνυπολογίσουμε ότι εκτός από το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ διαχρονικά, σήμερα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επικυρώνει όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις για την σημερινή κρίση. Ποτέ πολιτικός δεν έχει βρίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο τους ψηφοφόρους άλλου κόμματος!

-Γκάφα επίσης λογίζεται και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διακομματική τοποθέτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της δημόσιας Τηλεόρασης. Κι αυτό διότι ανασύρει στην μνήμη (α) ότι κάτι τέτοιο δεν προώθησαν επί τεσσεράμισυ χρόνια που ήσαν στην εξουσία (β) αντιθέτως όλοι θυμούνται την «αντικειμνεική» παραουσίαση των γεγονότων που έκαναν Ακριβοπούλου και Καψώχας (γ) όλες οι διοικήσεις της ΕΡΤ περνούν προηγουμένως για να εγκριθούν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Επι του ιδίου θέματος υπενθυμίζεται ότι η υποκριτική αυτή πρόταση συνιστά πολιτική γκάφα διότι είναι νωπές -καθόσον μάλιστα η υπόθεση βρίσκεται σε εισαγγελικά χέρια- οι σκοτεινές διαδικασίες που επεχείρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών προκειμένου να δημιουργήσει δικά της τηλεοπτικά Μέσα.

-Πηγαίνοντας λίγο πιο πίσω χρονικά έχουμε, εν καιρώ του πρώτου κύματος πανδημίας την προκλητική παράκαμψη της καραντίνας από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη, ο οποίος καίτοι είχε επιστρέψει από τις Βρυξέλλες δεν ακολούθησε τον 14ήμερο εγκλεισμό του κατ’ οίκον αλλά εθεάθη να ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς του για να του κρατάνε τις σακκούλες.

-Το ίδιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έφερε σε αμηχανία το κόμμα του όταν αποδείχτηκε ότι ενώ είχε φτωχοποιηθεί η ελληνική κοινωνία, αυτός αγόραζε ...κατά ριπάς ακίνητα τα έτη 2018 και 2019

- Αδιάβαστη είχε πιαστεί η αξιωματική αντιπολίτευση όταν η κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη είχε φέρει στην Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την νοική κάλυψη του ΔΣ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.  Τότε είχε καταγγελθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση η κυθβέρνηση ότι με τον Νόμο αυτό προσέφερε ασυλία στα μέλη του ΔΣ της Βιομηχανίας. Μόνο που τα μέλη του ΔΣ είχαν διοριστεί από τον ...ΣΥΡΙΖΑ!

- Μία άλλη επική γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν όταν ο υποτίθεται αρμόδιος τομεάρχης -απέναντι στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη- Σπίρτζης είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να χορηγήσει επίδομα στους αστυνομικούς. Μερικές μόνο μέρες πρίν ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την αστυνομία για αυθαιρεσία επειδή είχε κάνει συλλήψεις στα Εξάρχεια και την κυβέρνηση για κρεσέντο καταστολής!! Αποτέλεσμα ήταν να επιτεθούν στον Σπίρτζη επιφανή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος!

-Έτερες επικές γκάφες που ανέδειξαν  την αγραμμματοσύνη που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ ‘ήταν (α) όταν βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε ...επιδειξία τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοώντας προφανώς την σωστή λέξη (β) όταν η επιρρεπής στα λεκτικά ολισθήματα Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας για την πρανακριτική για την Novartis είχε πεί το αμίμητο ότι «η εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπη θα είναι ...αρτιμελής»!!!

Προφανώς ο τόνος  για τις λεκτικές γκάφες δίδεται από τον ίδιο το αρχηγό του κόμματος κ. Τσίπρα ο οποίος κατά καιρούς μας έχει εκπλήξει. Όπως π.χ.:

-Έχει συμπεριλάβει το Ιράν στις Αραβικές χώρες

-Έχει κάνει στροφή 360 μοιρών!

-Έχει διαχωρίσει ως δύο νησιά Λέσβο και Μυτιλήνη

-Έχει μπερδέψει την συγγραφέα του «Σοκ» Ναόμι Κλάϊν με το μοντέλο Ναόμι Κάμπελ!

-Εχει αναπτύξει την πρωτάκουστη διεθνώς θεωρία ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ