Εύα Καϊλή: Το «μαρτύριο της μοναξιάς» στη φυλακή και η νέα ζωή με το βραχιολάκι

Εύα Καϊλή: Το «μαρτύριο της μοναξιάς» στη φυλακή και η νέα ζωή με το βραχιολάκι

Νέα δεδομένα από χθες στη ζωή της Εύας Καϊλή, η οποία βγήκε χθες από τις φυλακές του Χάρεν και θα είναι σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι παρακολούθησης.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βγήκε από τις φυλακές Χάρεν λίγο μετά τις 11:30 το πρωί -έπειτα από 4 μήνες κράτησης- και μετέβη σπίτι της, όπου θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό φέροντας πάντα πάνω της το ειδικό βραχιολάκι.

Η ίδια δήλωσε «πολύ χαρούμενη» που πλέον θα είναι συνέχεια μαζί με την κόρη της, τονίζοντας παράλληλα όμως ότι «ο αγώνας συνεχίζεται αποφασιστικά από τους δικηγόρους μου».

Καϊλή: Σκέφτηκα να τελειώσω το μαρτύριο της μοναξιάς

Δηλώσεις έκανε και στο «Βήμα της Κυριακής», αναφερόμενη στις στιγμές που σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της.

«Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά η Εύα Καϊλή, που παραδέχθηκε: «Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δεν με άφηνε. Με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα» προσθέτει.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε και στην επιθυμία της να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα, με το κούτελό της καθαρό. Όπως τόνισε: «Δεν θα υποκύψω. Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δεν θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους».

«Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει», πρόσθεσε η 44χρονη πολιτικός, που ήταν η τελευταία εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο του Qatargate που βγήκε από τις φυλακές Χάρεν με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Η ζωή με το βραχιολάκι

Η Εύα Καϊλή θα φορά από εδώ και στο εξής το ειδικό βραχιολάκι παρακολούθησης, ενώ θα πρέπει να δώσει στις Αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί και να είναι προσβάσιμη σε αυτό ανά πάσα ώρα. Επίσης, δεν πρέπει να πειράξει το μηχάνημα του hardware και, τέλος, πρέπει να σεβαστεί τις όποιες οδηγίες τής δοθούν.

Οι μόνες περιπτώσεις μετακίνησης θα είναι για να μεταβεί στο δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία, μετά από άδεια του εισαγγελέα. Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της και να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.

Επίσης, της έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο. Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η ευρωβουλευτής θα μπορεί να έχει μόνο τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενώ οι κλήσεις τους θα καταγράφονται από τις Αρχές. Ο κ. Δημητρακόπουλος εξήγησε ότι αυτό ήταν επιθυμία και της ίδιας, καθώς δεν θέλει να έχει πλέον σχέσεις με τον Ιταλό σύντροφό της.

Το ότι η Εύα Καϊλή αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι δεν σημαίνει ότι κρίθηκε και αθώα, καθώς η αθωότητά της ή μη θα κριθεί όταν έρθει η ώρα στην κύρια δίκη.

Η πλευρά Καϊλή επιμένει ότι δεν υπήρξαν δακτυλικά αποτυπώματα στις δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της, ωστόσο νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα και ότι πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήξερε ή δεν είχε δει τα χρήματα.

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κυρίας Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα. «Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η κυρία Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».

«Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ