Επτά στους δέκα δεν πληρώνουν επιπλέον φόρο - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Επτά στους δέκα δεν πληρώνουν επιπλέον φόρο - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Τις 100.000 δηλώσεις ημερησίως φτάνουν πλέον οι υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις, με το ποσοστό υποβολής να αγγίζει μέχρι στιγμής το 25%.

Ειδικότερα, οι ρυθμοί υποβολής φέτος σημειώνουν άνοδο του 10%, με κίνητρο την επιστροφή χρημάτων από φόρους για 1 στους 5 φορολογούμενος. Βέβαια, λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων δεν μπορεί να αποκλειστεί και ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στη διορία υποβολής, αν και εφόσον χρειαστεί.

Με τα έως τώρα δεδομένα:

Σχεδόν ένας στους πέντε φορολογούμενους από όσους την έκαναν μέχρι 17 Μαΐου, δικαιούται επιστροφής φόρου (πάνω από 315.000 από τα 1,6 εκατ. δηλώσεις)
Περίπου 250.000 φορολογούμενοι έχουν λαμβάνειν επιστροφή φόρου 380 ευρώ κατά μέσο όρο
Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι 1 στους 2 δικαιούχους επιστροφής φόρου (55,6%) έχουν εισπράξει ήδη την επιστροφή φόρου που δικαιούνται από την ΑΑΔΕ –αντί πολύμηνων καθυστερήσεων και αναμονών
Άμεσες πληρωμές επιστροφών γίνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα πλέον, με τελευταία την περασμένη Παρασκευή 19 Μαΐου, ύψους 11,1 εκατ. ευρώ σε 54.677 δικαιούχους. Εισέπραξαν από 203 ευρώ κατά μέσον όρο ο καθένας και αναμένεται και νέα πληρωμή μέσα στην εβδομάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ