Οικονόμου: Οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά με εξαίρεση σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

«Θα ξεκινήσω με την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η Φώφη Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος της, πολιτικό και προσωπικό, με την εν γένει διαδρομή της δίδαξε την ελληνική κοινωνία αρχές και αξίες. Σε εποχές δύσκολες στήριξε την πατρίδα με την υπεύθυνη στάση της. Παράλληλα ο προσωπικός αγώνας που έδωσε με γενναιότητα απέναντι στην ασθένεια που την έπληξε ενέπνευσε κι έδωσε κουράγιο σε πολλούς ανθρώπους. Η απουσία της θα είναι δυσαναπλήρωτη. Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε θλίψη σε όλους γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την εκτίμηση που έτρεφε γι αυτήν η ελληνική κοινωνία. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της, στην οικογένειά της και αιωνία η μνήμη της», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία.

«Από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ριάντ. Μια επίσκεψη που επιβεβαιώνει και εδραιώνει τις στρατηγικού χαρακτήρα σχέσεις της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία. Χθες μίλησε στη σύνοδο κορυφής της πρωτοβουλίας «Middle East Green Initiative», όπου τόνισε τη δυνατότητα της Ελλάδας να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο μεταφοράς καθαρής ενέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά. Αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Αίγυπτο που αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας ενώ παράλληλα τόνισε ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει το φυσικό σημείο εισόδου για υγροποιημένο φυσικό αέριο και υδρογόνο», είπε ο κ. Οικονόμου.

Και συνέχισε: «ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ έχει δεσμευτεί στο στόχο να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος μέχρι το 2050. Ενώ επιδίωξη είναι να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030».

Οικονόμου: Με επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός στη Σαουδική Αραβία
Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμη πως ο πρωθυπουργός «αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ και το σχέδιο για την κινητοποίηση πάνω από 25 δισεκ. σε επενδύσεις με στόχο την πράσινη μετάβαση.

Στο περιθώριο της συνόδου ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το κλίμα, τον Τζον Κέρι ενώ σήμερα Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας. Θα έχει ακόμα συναντήσεις με επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας που δραστηριοποιούνται ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν επενδυτικά στην Ελλάδα ενώ θα συμμετέχει στο Forum «Future Investment Initiative» το οποίο συγκεντρώνει τους σημαντικότερους επενδυτές του Κόλπου».

Βίντεο: Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Σημαντικά σημεία της ενημέρωσης:

 • Η Φώφη Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος της. Η απουσία της θα είναι δυσαναπλήρωτη.
 • Από χθες ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ριάντ. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί στο στόχο να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος. Σήμερα θα έχει συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας.
 • Κρίσιμος βραχίονας ανάπτυξης της οικονομίας είναι ο ναυπηγικός τομέας.
 • Φασόν κείμενα με τα οποία συνδικαλιστές προσπαθούν να ακυρώσουν την αξιολόγηση. Πάνω από 8.300 σχολεία έχουν προχωρήσει την πρώτη φάση της αξιολόγησης.
 • Κενά λόγω μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων και αδειών. Όταν ξεκίνησε η χρονιά είναι περίπου 1.000 άδειες και τώρα είναι περίπου 3.000. Στις πρώτες φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών καλύφθηκαν σχεδόν όλες οι τότε ανάγκες. Η κάλυψη των αναγκών καλύπτεται με πρόσληψη αναπληρωτών. Άμεση πρόσληψη 2.512 εκπαιδευτικών.
 • Οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά με εξαίρεση τους νομούς που η περιφέρεια αποφάσισε να μην γίνουν, όπως σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
 • Να ακολουθήσουν όλοι τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη μόνο στρατιωτικά οχήματα.
  Ισχύει το πλαίσιο μέτρων που έχουμε ανακοινώσει. Πάνω από όλα να κάνω έκκληση στους συμπολίτες που δεν έχουνε εμβολιαστεί να κάνουν το εμβόλιο. Η εικόνα που έχουμε από τις ΜΕΘ επιβεβαιώνει ότι το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε από τη νόσο.
 • Ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει, ο κορωνοϊός είναι εδώ. Να τηρούμε τα μέτρα.
 • Τα γεγονότα στο Πέραμα πέρασαν στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε την επιχειρησιακή αξιολόγηση του χειρισμού της υπόθεσης, και είναι σε διαδικασία ο πειθαρχικός έλεγχος.
 • Τα 900 εκατομμύρια ευρώ ήταν μία έκτακτη ενίσχυση στον προϋπολογισμό της υγείας, πέρυσι την περίοδο του Covid. Αν υπάρξουν ανάγκες προφανώς και θα γίνουν . Η κυβέρνηση παρέλαβε ένα σύστημα υγείας με γύρω στις 300 εντατικές και τις τριπλασίασε.
 • Η κ. Μέρκελ θα συναντήσει μία Ελλάδα πολύ διαφορετική. Θα συζητήσουν όλες τις στιγμές της τελευταίας περιόδου που ζήσαμε. Η χώρα μας όσον αφορά την παραβατικότητα της Τουρκίας παρουσιάζει την αληθινή εικόνα και τα αληθινά γεγονότα.
 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS