Σύνοδος Κορυφής: Ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα προτείνει ο Μητσοτάκης

Σύνοδος Κορυφής: Ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα προτείνει ο Μητσοτάκης

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συμμετοχής του στηνέκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr,θα προτείνει ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την ενεργειακή κρίση.

Νωρίτερα, άλλωστε κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Ρουμάνο ομόλογό του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πανευρωπαϊκό πρόβλημα της ακρίβειας στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, προαναγγέλλοντας την παρέμβασή του στο ευρωπαϊκό συμβούλιο.

«Χρειάζεται μια ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, τα κράτη-μέλη. Η κάθε μια έχει τον δικό της τρόπο να το αντιμετωπίσει αλλά για όλες τις χώρες είναι ένα πρόβλημα το οποίο είναι δημοσιονομικά εξαιρετικά επώδυνο και έχω πρόθεση να θέσω το ζήτημα αυτό στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», ανέφερε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη από το Βουκουρέστι. 

Το θέμα έθεσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ, όπου επανέλαβε ότι ενόψει της αυριανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την Ουκρανία ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει κοινή απάντηση στην αύξηση των τιμών ενέργειας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS