Ελληνοτουρικά: Εκτός ελέγχου η Τουρκία μετά το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Πυρά προς τη Δύση, επιθετικές κατηγορίες και προκλήσεις σε Αιγαίο και Βαρώσια

Ελληνοτουρικά: Εκτός ελέγχου η Τουρκία μετά το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Πυρά προς τη Δύση, επιθετικές κατηγορίες και προκλήσεις σε Αιγαίο και Βαρώσια

Το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και η ιστορική ομιλία του Κογκρέσο έγιναν έναν ακόμα λόγος ώστε η γειτονική Τουρκία να χάσει τον έλεγχο και να επιδοθεί σε μπαράζ προκλητικών δηλώσεων τόσο από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και από υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης.

Αδιαφορώντας για την παγκόσμια ημέρα για τη γενοκτονία των Ποντίων, έβαλαν κατά της χώρας ενώ παράλληλα προκλήσεις σημειωθήκαν και στα Βαρώσιαμε τον ηγέτη του ψευδοκράτους να τοποθετεί ξαπλώστρες σε παραλία, παρά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τέλος,το νέο γεωτρύπανο είναι έτοιμο για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε όλα αυτά η στάση της Αθήνας είναι αυτής της ψυχραιμίας τονίζοντας πως η Τουρκία βρίσκεται «σε τροχιά αμηχανίας».
Η επίσκεψη όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Μαγνησία αναμένεται να αποτελέσει μία ακόμα ηχηρή απάντηση προς τους γείτονες Τούρκους για την ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που αλλάζουν πολλά δεδομένα.

Πυρά και προς τις ΗΠΑ

Πυρά και προς τις ΗΠΑ εξαπέλυσε η Άγκυρα. Για την ακρίβεια, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ενρντογάν, Ομέρ Τσελίκ δήλωσε πως «Δεν είναι και πολύ σωστό να χειροκροτούν στο Κογκρέσο όταν ο ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ κατηγορεί έναν άλλον».

Ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να υποστηρίξει πως οι υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά γίνονται για να απαντήσουν στις ελληνικές παραβιάσεις. «Με την Τουρκία θα κάτσουν στο τραπέζι, με την Τουρκία θα λύσουν τις υποθέσεις τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τη στάση της Δύσης προς τη χώρα μας αλλά και για τα όσα ξεδίπλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο.
«Δείτε τι συμβαίνει με την Ελλάδα. Χρωστάει στη Δύση 400 δισ. ευρώ, όμως της δίνουν όπλα και δίνουν την έγκριση οι ΗΠΑ να χτίσουν βάσεις. Από την άλλη όμως, όταν συναντιούνται μαζί μας, λένε 'θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μαζί σας'. Αλλά λέει πως στην Κύπρο δεν βλέπει θετικά τη λύση των δύο κρατών. Ποιος σου είπε πως εμείς θα δούμε θετικά όσα λες;»

Κατηγορίες για φρικαλεότητες στην Ανατολία

Τέλος, ο Χουλουσί Ακάρ και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέλεξαν την ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων για να στρέψουν τα βέλη τους για μια ακόμη φορά προς την χώρα μας. Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα για φρικαλεότητες στην Ανατολία και προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής ατζέντας κατά της Τουρκίας ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Άγκυρας συνέκρινε τη Γενοκτονία των Ποντίων με την Άλωση της Τριπολιτσάς. «Να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τρίπολης το 1821».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS