Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στην ΕΡΤ το «μπαλάκι» για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με πέντε υποψηφίους χωρίς τον Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στην ΕΡΤ το «μπαλάκι» για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με πέντε υποψηφίους χωρίς τον Παπανδρέου

Μετά το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στη συνεννόηση των 6 υποψηφίων αρχηγών στο Κίνημα Αλλαγής για το θέμα του ντιμπέιτ και την απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ ότι δεν είναι εκείνη αρμόδια να αποφανθεί για το θέμα, καθώς δεν υπάρχει ομοφωνία, οι διεκδικητές της ηγεσίας αναλαμβάνουν να βρουν λύση κατά μόνας.

Ουσιαστικά έχει επιτευχθεί σύγκλιση των πέντε υποψηφίων στο πλαίσιο όσων είχαν γίνει και στην εκλογή αρχηγού το 2017, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει να προτείνει ένα διαφορετικό μοντέλο τηλεοπτικών αναμετρήσεων.

Το θέμα που ανακύπτει είναι εάν μπορεί να διοργανωθεί κεντρικό ντιμπέιτ από την ΕΡΤ με τη συμμετοχή μόνο των υπόλοιπων πέντε, καθώς η αρχική θέση της δημόσιας τηλεόρασης είναι ότι θέλει και τους έξι.

Προκειμένου να πειστεί η ηγεσία της ΕΡΤ οι εκπρόσωποι των πέντε έχουν αρχίσει να στέλνουν επιστολές στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Εκ μέρους του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Βαγγέλης Τσόγκας ζήτησε από την ΕΡΤ να κάνει τη σχετική διαδικασία, όπως ακριβώς και το 2017.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σας ενημερώνουμε ότι οι εκπρόσωποι 5 υποψηφίων προέδρων συμφωνήσαμε στην επανάληψη της καθόλα αποδεκτής διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, με τη διεξαγωγή 2 δια ζώσης τηλεοπτικών debates ενόψει του Α' γύρου και ενός ενόψει του Β' γύρου. Στο πλαίσιο αυτό, εκ μέρους του κ. Ανδρουλάκη, επικοινωνούμε ώστε να προχωρήσετε τις σχετικές διαδικασίες, δεδομένης και της βούλησης που ήδη έχετε εκφράσει. Είμαστε βέβαιοι ότι η ΕΡΤ, ανταποκρινόμενη στον ρόλο και την ιστορική της παράδοση, θα συνδράμει στην οργάνωση και την παραγωγή των debates, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες».

Επιστολές στέλνουν στο ίδιο πλαίσιο και οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων. Το θέμα είναι εάν θα πειστεί η δημόσια τηλεόραση να διοργανώσει τελικά ντειμπέιτ, παρά την απουσία του κ. Παπανδρέου.

Τρεις συζητήσεις μέσω Zoom προτείνει ο Παπανδρέου

Σημειωτέον ότι η Έφη Χαλάτση εκ μέρους του κ. Παπανδρέου πρότεινε να γίνουν τρεις συζητήσεις με zoom, ενώ απουσίαζε από την προχθεσινή συνεδρίαση, που υποτίθεται θα αποφάσισε μία κοινή στάση σε αυτό το θέμα.

Πάντως εάν δεν καταστεί δυνατή η διεξαγωγή ντεμπέιτ στην ΕΡΤ οι πέντε υποψήφιοι εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια, όπως τη συμμετοχή τους σε ανάλογες συζητήσεις σε ιδιωτικά κανάλια. Απ’ όλες τις πλευρές πλην του κ. Παπανδρέου, διαμηνύεται ότι θα εμφανιστούν όπου τους ζητηθεί για συζητήσεις τύπου ντιμπέιτ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ