Δημοσκόπηση Pulse: 8 μονάδες προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Kαταλληλότερος ο Μητσοτάκης στη διαχείριση κρίσεων

Δημοσκόπηση Pulse: 8 μονάδες προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Kαταλληλότερος ο Μητσοτάκης στη διαχείριση κρίσεων

Μία ποσοστιαία μονάδα χάνει το ΠΑΣΟΚ μετά την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο Qatar Gate


Διαφορά της τάξεως των 8 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34% επί των εγκύρων, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, δείχνει να χάνει μία ποσοστιαία μονάδα, πέφτοντας στο 10,5%, ενώ, με βάση το δείγμα της έρευνας που διεξήχθη στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή 1.103 πολιτών κάθε κοινωνικής βαθμίδας, η νέα Βουλή θα είναι εξακομματική, καθώς το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜεΡΑ25 ποσοστό 3%.

dim 1

dim 2

dim 3

dim 4

Πόσοι θέλουν αυτοδυναμία και για ποιο κόμμα

Στην ερώτηση για το αν προτιμούν αυτοδυναμία ενός κόμματος ή κυβέρνηση συνεργασίας, τα αποτελέσματα δίνουν... ντέρμπι. Οι απαντήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι μοιρασμένες, ωστόσο, οι περισσότεροι, ακόμη και αριστεροί ψηφοφόροι, προτιμούν, σε περίπτωση αυτοδυναμίας, μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, με τα ποσοστά για μία πιθανή αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπονται σε σημαντικό βαθμό.
dim 5

dim 6

H αξιολόγηση των τριών πολιτικών αρχηγών για διαχείριση οικονομίας, ενεργειακής κρίσης, άμυνας διαφάνειας

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξακολουθεί να απολαμβάνει μία διαφορά 11 μονάδων σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό εκείνων που δεν θεωρούν κατάλληλο κανέναν από τους δύο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 39% των απαντήσεων ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. Στο ίδιο ποσοστό (28%), κυμαίνεται και το ποσοστό των πολιτών που δεν επιθυμούν κανέναν από τους δύο. Όσον αφορά στην αντιμετώπιση των κρίσεων, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Σε θέματα ανάπτυξης και οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται μακράν καταλληλότερος, με 37%, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα και μόλις 7% του Νικου Ανδρουλάκη. Σημαντικό είναι το ποσοστό που δεν θεωρεί κανέναν κατάλληλο, το οποίο διαμορφώθηκε στο 23%.
dim 7Όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει μεγάλα ποσοστά αποδοχής, φτάνοντας στο 45%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα και 4% του Νίκου Ανδρουλάκη. Μικρότερη είναι η απόσταση στο θέμα της διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 35%, έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ και 8% του Νίκου Ανδρουλάκη.
dim 8Η απάντηση «κανένας από τους τρεις» συγκέντρωσε το 24%. Στην τελευταία κατηγορία καταλληλότητας, που αφορά τη διαφάνεια, εντοπίζονται τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό (28%), έναντι 10% του Νίκου Ανδρουλάκη και 26% της απάντησης «κανένας από τους τρεις». Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν κάτω από τον Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που μας δείχνει ότι αρχίζει να ανακάμπτει και στη συγκεκριμένη κατηγορία, καλύπτοντας ένα σημαντικό ποσοστό της «ζημιάς» που είχε υποστεί το τελευταίο διάστημα, από την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Πώς αξιολογούν οι πολίτες το μέτρο για την κάλυψη του 10% των δαπανών αγοράς τροφίμων

dim 10dim 9

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ