Δημοσκόπηση METRON: 7 στους 10 πολίτες κρίνουν αρνητικά τον Τσίπρα - 11,1 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση METRON: 7 στους 10 πολίτες κρίνουν αρνητικά τον Τσίπρα - 11,1 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κυρίαρχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα


Την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Μetron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα, καταγράφει προβάδισμα της τάξεως των 11,1 ποσοστιαίων μονάδων με τη Νέα Δημοκρατία να σημειώνει ποσοστό 30,8 % και τον ΣΥΡΙΖΑ 19,7%. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6% και το ΚΚΕ με 5,1%.
dimosk8
Στην εκτίμηση ψήφου η το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προηγείται με 41% έντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καταγράφει 26,2%.
dimosk9
Όσον αφορά την καταλληλότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος. Το 38% των πολιτών κρίνουν καταλληλότερο τον πρωθυπουργό, ενώ το 16% προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα. Το 30% των ερωτηθέντων πάντως απαντά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος.
dimosk8
Στην ερώτηση αν η χώρα κινείται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση το 51% απαντά ότι κινείται προς τη λάθος, ενώ το 38% εκτιμά πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Παράλληλα, το 42% αξιολογεί θετικά το έργο της κυβέρνησης στη Δημόσια Υγεία κατά την περίοδο της πανδημίας.
dimosk1dimosk4

Για τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης το 50% έχει ουδέτερη άποψη, ενώ το 35% κρίνει αρνητικά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
dimosk6
Όσον αφορά την αξιολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα το 43% κρίνει θετικά τις κινήσεις του πρωθυπουργού, ενώ το 50% αρνητικά.
dimosk2
Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 71% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του, έναντι του 19% που τον κρίνει θετικά.
dimosk3
Σε ερώτηση για τον εμβολιασμό το 75% απαντά ότι έχει ήδη εμβολιαστεί το 6% αποκρλινεται ότι θα λάβει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, ενώ το 11% δηλώνει απρόθυμο να εμβολιαστεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS