Δημοσκόπηση Alco: Κυριαρχία ΝΔ και Μητσοτάκη με διαφορά 20,6 μονάδων -Πέφτει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνουν ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ

Δημοσκόπηση Alco: Κυριαρχία ΝΔ και Μητσοτάκη με διαφορά 20,6 μονάδων -Πέφτει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνουν ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ

Προβάδισμα 20,6 μονάδων διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Alpha.

Στη μέτρηση επιβεβαιώνεται η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό, καθώς οι πολίτες τον εμπιστεύονται ως πρωθυπουργό σε ποσοστό τεράστιο σε σχέση με τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς.

Η ΝΔ όχι μόνο κινείται σε ποσοστά κοντά σε εκείνα των εθνικών εκλογών, αλλά ανεβάζει κιόλας τα ποσοστά της σε σχέση με την έρευνα του Σεπτεμβρίου.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει κι άλλο (σχεδόν δύο μονάδες), ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ανεβαίνει, όπως και το ΚΚΕ.

Στη δημοσκόπηση που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αποτυπώνεται επίσης το πόσο επηρεάζει τα νοικοκυριά το ράλι στις τιμές τροφίμων, αλλά και το πόσο εμπιστεύεται ο πολίτης τα μέτρα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ κινείται στο 34,1% (από 32,3%), ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 13,5% (από 15,3%), ενώ το ΠΑΣΟΚ με 12,7% και το ΚΚΕ με 8,6% ανεβάζουν τα ποσοστά τους.

prothesi psifou.jpg

Εκτίμηση ψήφου

Ερωτηθείς σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, ανέφερε ότι στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ θα εκινείτο στο 38,%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15%, το ΠΑΣΟΚ κοντά στο 14% και το ΚΚΕ κοντά στο 10%.

Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται οι πολίτες για πρωθυπουργό

Οι πολίτες επιλέγουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 37%, δείχνοντας ότι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του παραμένει αδιατάρακτη.

Τον Στέφανο Κασσελάκη εμπιστεύεται το 8%, τον Νίκο Ανδρουλάκη το 7%, ενώ «κανέναν» απαντά το εντυπωσιακό 30%.katallilos prothipourgos.jpgakriveia 1.jpg

Η ακρίβεια παραμένει νούμερο ένα πρόβλημα για τους ερωτηθέντες.thermansi.jpg

metra akriveias.jpg

Επιπλέον, το 52% απαντά ότι δεν πιστεύει τις δηλώσεις της κυβέρνησης για αποκλιμάκωση των αυξήσεων στις τιμές, ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης.dilosi prothipourgou times.jpg

Το 72% των ενοικιαστών απαντά ότι δεν είχε επιπτώσεις από την άνοδο των τιμών των ενοικίων, έναντι 27% που απαντούν ότι μετακινήθηκαν σε μικρότερο και φθηνότερο χώρο.

times enoikion.jpgtaftotita.jpg

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ