Δήλωση «βόμβα» Πλεύρη: Δεν αποκλείουμε lockdown για τους ανεμβολίαστους πολίτες

Δήλωση «βόμβα» Πλεύρη: Δεν αποκλείουμε lockdown για τους ανεμβολίαστους πολίτες

Τι είπε για την τρίτη δόση και την επίταξη των γιατρών

«Η κυβέρνηση αν χρειαστεί θα πάρει οποιοδήποτε μέτρο που θα αφορά τους ανεμβολίαστους», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας πως στο τραπέζι είναι ακόμη και το lockdown για όσους δεν έχουν σπεύσει στα εμβολιαστικά κέντρα.

«Οποιοδήποτε μέτρο όσο και περιοριστικό να είναι και αφορά τους μη εμβολιασμένους η κυβέρνηση θα το πάρει» είπε χαρακτηριστικά στο ΟΡΕΝ ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι «θέλω να καταστεί σαφές ότι και οι κλίνες ΜΕΘ και η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα μέτρα είναι προστατευτικά, όχι τιμωρητικά. Η πίεση στο ΕΣΥ γίνεται από τους μη εμβολιασμένους».

Σε ερώτηση για την τρίτη δόση και τα σενάρια περί υποχρεωτικότητας για τους άνω των 65 ετών ο κ. Πλεύρης είπε ότι «στην παρούσα φάση είμαστε στη διαδικασία να επισημαίνουμε την αναγκαιότητα». Όπως είπε «υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό καθώς καμία χώρα δεν μπορεί να αποφασίσει μονομερώς. Αλλά αυτό που προέχει είναι η αναγκαιότητα».

Σημείωσε, πάντως, ότι «το αν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για συγκεκριμένες κατηγορίες όσον αφορά την τρίτη δόση αυτό αφορά εμάς. Για την ώρα υπάρχει η αναγκαιότητα αλλά εξετάζουμε και την υποχρεωτικότητα. Θέλω να πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε με αυτή την ανταπόκριση θα αποφύγουμε την υποχρεωτικότητα. Στο τραπέζι είναι όλα».

Εντός της εβδομάδας η επίταξη γιατρών


Σχετικά με την επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι θα γίνει μέσα στην εβδομάδα καθώς, όπως είπε, «ήδη οι σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί» και «καθημερινά μας έρχονται ονόματα γιατρών που θέλουν να έρθουν στο ΕΣΥ».

«Είτε με την εθελοντική συμμετοχή είτε με την επιστράτευση τα κενά θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας» τόνισε ο υπουργός Υγείας. Όπως εξήγησε από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της επίταξης υπηρεσιών θα απαιτηθούν 48 ώρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Σήμερα, αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής συμμετοχής και στη συνέχεια θα πάμε με την επίταξη υπηρεσιών» συμπλήρωσε ο Θάνος Πλεύρης

«Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους, επιθυμία μας είναι να εξαντλήσουμε την εθελοντική παρουσία των γιατρών» συμπλήρωσε ο Θάνος Πλεύρης. «Υπάρχει μια κινητικότητα μέσα στην εβδομάδα είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τα κενά ξεκινώντας από τη Θεσσαλία και τη βόρεια Ελλάδα αλλά το μέτρο μπορεί να επεκταθεί αν χρειαστεί» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά το αίτημα των ιδιωτών γιατρών για διάταξη περί ακαταδίωκτου ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι υπάρχει αίτημα για προστασία των γιατρών από αβάσιμες μηνύσεις αλλά από την άλλη πλευρά θέλει μια πολύ λεπτή ισορροπία γιατί δεν μπορούμε να στερήσουμε τι δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη. Εξετάζουμε πώς θα έχουμε μια ρύθμιση που θα κατοχυρώνει το ιατρικό προσωπικό από απαράδεκτες ενέργειες κόσμου που θέλει να εκμεταλλευτεί καταστάσεις αλλά και να έχουμε και πρόσβαση στη δικαιοσύνη για όσους το επιθυμούν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS