Μητσοτάκης σε Αρμένιο πρωθυπουργό: Η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα σας για μια βιώσιμη λύση με το Αζερμπαϊτζάν

Μητσοτάκης σε Αρμένιο πρωθυπουργό: Η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα σας για μια βιώσιμη λύση με το Αζερμπαϊτζάν

Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νikol Pashinyan.

Δείτε τις δηλώσεις

Σημεία από την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Οι αποφάσεις που καλείστε να αναλάβετε θα διαμορφώσουν την πορεία της χώρας σας τα επόμενα χρόνια. Και άκουσα με ενδιαφέρον το όραμά σας για το πώς σκοπεύετε να πορευτείτε.

Η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα σας για μια βιώσιμη λύση με το Αζερμπαϊτζάν. Η Ελλάδα υποστηρίζει την πρωτοβουλία "Σταυροδρόμια της ειρήνης" που εξαγγείλατε για να γίνει η περιοχή από χώρος συγκρούσεων σε κόμβο εμπορίου.

Συζητήσαμε τις μεταρρυθμίσεις με στόχο τον προσανατολισμό της Αρμενίας προς τη Δύση. Η χώρα μας είναι έτοιμη να συμβάλει στην οικοδόμηση αυτής της νέας φιλελεύθερης δημοκρατίας. Δίπλα στην ιστορική Αρμενία θα είμαστε εκεί πάντα για να προστατευτεί η πολιτισμική της κληρονομιά.

Τέλος, υπάρχουν και όλες οι προϋποθέσεις να καταλήξουμε σύντομα σε διμερή συμφωνία για τη μετανάστευση στην Ελλάδα.

Θέλω να σε ευχαριστήσω την παρουσία σου στην Αθήνα, αλλά να τιμήσω και στο πρόσωπό σου τη μεγάλη κοινότητα των Αρμενίων στην Ελλάδα. Είναι ο πιο γόνιμος κρίκος σε αυτόν τον κύκλο συνεργασίας και φιλίας που θα ενώνει πάντα τις χώρες μας και τους λαούς μας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ