Δένδιας: Ελλάδα και Γαλλία λειτουργούν ως άγκυρα σταθερότητας απέναντι στις προκλήσεις

Δένδιας: Ελλάδα και Γαλλία λειτουργούν ως άγκυρα σταθερότητας απέναντι στις προκλήσεις

Στους δεσμούς που συνδέουν ιστορικά την Ελλάδα και τη Γαλλία, αλλά και στο «άριστο επίπεδο» των σημερινών σχέσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που απηύθυνε χαιρετισμό σε δεξίωση που έγινε χθες από τη γαλλική πρεσβεία, με αφορμή την Εθνική Εορτή της Γαλλίας.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους, καθώς Ελλάδα και Γαλλία «λειτουργούν ως άγκυρα σταθερότητας απέναντι στις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Ιδιαίτερα όταν η ειρήνη και η ασφάλεια κινδυνεύουν στην ήπειρό μας από την Ανατολή έως τον Νότο, σε μια εποχή που οι ρεβιζιονιστικοί δρώντες, οι ρεβιζιονιστικές ατζέντες αγωνίζονται να αναλάβουν τα ηνία».

Η πρόοδος της διμερούς συνεργασίας, σημείωσε, επισφραγίστηκε στην πρόσφατη υπογραφή της Συμφωνίας για τη δημιουργία της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια. Όπως υπογράμμισε, Αθήνα και Παρίσι μοιράζονται κοινό όραμα για την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στη Μεσόγειο και πέρα από αυτήν.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να μη φείδονται προσπαθειών για την προώθηση του κοινού οράματός τους για μία δημοκρατική, για μία ισχυρή, για μία ενωμένη Ευρώπη.

Επίσης, συνεχάρη τη Γαλλία για την «επιτυχημένη γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ», από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους έως τον Ιούλιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ