Δένδιας: Διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει εν μέσω απειλών

Δένδιας: Διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει εν μέσω απειλών

Η πανδημία του κορωνοϊού, η πάγια θέση της Ελλάδας περί εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και ευρύτερα η προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου με την Τουρκία, το τεταμένο κλίμα στη Λιβύη κα την Ανατολική Μεσόγειο, τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και οι μέθοδοι για την ορθή χρησιμοποίηση του πακέτου οικονομικής ενίσχυσης του Ταμείου Ανάκαμψης και η περαιτέρω βελτίωση των ήδη θερμών Σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας αποτέλεσαν τα κυριότερα θέματα συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια με τον Πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βόρειας Βεστφαλίας - Ρηνανίας κ. Άρμιν Λάσετ.


Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο ανδρών ο κ. Δένδιας δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τα εξής:

«Είχα την χαρά και την τιμή να καλωσορίσω σήμερα στην Αθήνα τον Πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, τον κύριο Laschet.

Είχαμε μία ενδελεχή συζήτηση σχετικά με τις συνέπειες της πανδημίας στις κοινωνίες μας και στις οικονομίες μας.

Συζητήσαμε για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής και τη δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης. Καταλήξαμε ότι αυτό συνιστά επιβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενωμένη και αλληλέγγυα, μπορεί να γράψει μία ακόμα σελίδα στην ιστορία της.

Εξετάσαμε τρόπους για να ενισχύσουμε τις ήδη θερμές σχέσεις Ελλάδος-Γερμανίας. Περαιτέρω, αναλύσαμε εκτενώς τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, όπου είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον συνομιλητή μου για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

Επανέλαβα αυτό που επαναλαμβάνω πάντοτε, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Αλλά, διάλογος δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό το καθεστώς απειλών. Και, ως διάλογο, δεν εννοούμε τον διάλογο επί παντός επιστητού. Η Ελλάδα έχει μία διαφορά με την Τουρκία, τη χάραξη της υφαλοκρηπίδας και των υπέρ αυτής θαλασσίων ζωνών.

Επίσης, συζητήσαμε για την κατάσταση στη Λιβύη, για την ευρύτερη κατάσταση στην περιοχή μας, για το μεταναστευτικό, για τις τεράστιες προκλήσεις που μας περιμένουν.

Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για τον ρόλο που η Ελλάδα θεωρεί ότι η Γερμανία μπορεί να παίξει στην περιοχή μας και για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον.»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ