Δημοσκόπηση Metron: Ανεβαίνει η ΝΔ, κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ -Μάχη Ανδρουλάκη, Διαμαντοπούλου, Δούκα

Δημοσκόπηση Metron: Ανεβαίνει η ΝΔ, κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ -Μάχη Ανδρουλάκη, Διαμαντοπούλου, Δούκα

Στην πανελλαδική έρευνα, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να αυξάνει τα ποσοστά της σχεδόν κατά μισή μονάδα. Η άνοδος αυτή φαίνεται ότι επηρεάζει τα κόμματα της Κεντροαριστεράς καθώς το μεν ΠΑΣΟΚ υποχωρεί ελάχιστα, αλλά παγιώνει την δεύτερη θέση καθαρά, ο δε ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την κάθετη πτώση του, χάνοντας 0,7 μονάδες, παραμένοντας πέμπτο κόμμα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι και τα ευρήματα για τις εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την έρευνα της Metron Analysis για το Mega.

Metron: Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,2% (έναντι 29,8% από την προηγούμενη μέτρηση), το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα με 15,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κι άλλο, από 9,5% στο 8,8%. Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 10,6% και τέταρτη η Λύση που υποχωρεί στο 9% χάνοντας μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα.

metron anagogi.png

metron anagogi1.png

Metron: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η σειρά δεν αλλάζει, παρά μόνο τα ποσοστά. Έτσι, η ΝΔ κινείται στο 23%, το ΠΑΣΟΚ στο 11,8%, το ΚΚΕ στο 8,1%, η Λύση στο 6,9% ο ΣΥΡΙΖΑ στο 6,7%.

metron 2609 1

Metron για συμμετοχή στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ

Στην έρευνα της Metron Analysis, το 53% των ψηφοφόρων που ανήκουν στα όρια της εκλογικής του επιρροής δηλώνουν ότι σίγουρα δεν θα πάνε κατά 53%, μάλλον δεν θα πάει δηλώνει το 15%, πιθανόν να πάω απαντά το 17%, σίγουρα θα πάω λέει το 125.

metron 2609 2

Metron για προτίμηση προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Στο ίδιο κοινό, τα όρια εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ (περίπου 45% του συνολικού ποσοστού), γίνεται μάχη τριών υποψηφίων για την πρώτη θέση. Προβάδισμα έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24%, ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 23%, από κοντά ο Χάρης Δούκας με 22%, στο 13% ο Παύλος Γερουλάνος, στο 4% η Ν. Γιαννακοπούλου και 3% ο Μιχ. Κατρίνης.

metron pasok protimisi synolo.png

Στο ποσοστό όσων δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο ΠΑΣΟΚ ή είναι αναποφάσιστοι, ο Ν. Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 42%, ο Χάρης Δούκας δεύτερος με 23%, τρίτη η Αννα Διαμαντοπούλου με 16%, τέταρτος ο Παύλος Γερουλάνος με 9% και ακολουθούν Κατρίνης και Γιαννακοπούλου, από 2%.

Τέλος, σε όσους θα πάνε σίγουρα ή πιθανόν να ψηφίσουν, ο Ν. Ανδρουλάκης είναι και πάλι πρώτος με 31%, η Άννα Διαμαντοπούλου στο 24%, ο Χάρης Δούκας με 22%, ο Παύλος Γερουλάνος με 12% και από 3% οι Μιχ. Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Metron: Σενάρια β' γύρου

Στα σενάρια του β' γύρου, ο Νίκος Ανδρουλάκης κερδίζει τον Χάρη Δούκα με 48%-37%.

Στο δίδυμο με Διαμαντοπούλου, ο Ν. Ανδρουλάκης κερδίζει με 46%-39%, ενώ σε περίπτωση αντιπαράθεσης με Γερουλάνο έρχεται πρώτος με ποσοστό 44%-39%.

Σε περίπτωση διδύμου Διαμαντοπούλου-Δούκας, ο δήμαρχος Αθηναίων κερδίζει με 42% έναντι 41% ενώ ο Χάρης Δούκας κερδίζει και με τον Παύλο Γερουλάνο στον β' γύρο με ποσοστό 42% έναντι 39%.

Metron: Παράσταση νίκης για το ΠΑΣΟΚ

Στην παράσταση νίκης για τις εσωκομματικές εκλογές, ο Ν. Ανδρουλάκης είναι πρώτος καθαρά με 43%, ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 27% και πολύ πιο πίσω η Α. Διαμαντοπούλου με 10%, ο Π. Γερουλάνος με 5%, η Ν. Γιαννακοπούλου με 2% και ο Μ. Κατρίνης με 1%.

metron 2609 4

Metron: Ποιος κέρδισε το debate

Στο ερώτημα ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρόσφατο debate, πρώτη έρχεται η Άννα Διαμαντοπούλου με 24%.

metron 2609 5

Metron: Τι πιστεύουν για αποπομπή Κασσελάκη

Στο ερώτημα για την αποπομπή Κασσελάκη το 47% του γενικού πληθυσμού απαντά ότι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση έναντι του 39% που απαντά προς τη λάθος.

Στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ η εικόνα αντιστρέφεται: Το 53% δηλώνει ότι διαφωνεί έναντι 39% που συμφωνεί.

metron 2609 7

Τέλος, ως προς το ενδεχόμενο επανεκλογής Κασσελάκη, το 65% του συνόλου επιθυμεί να εκλεγεί άλλος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι 48% που θέλει να εκλεγεί εκ νέου. Στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ έχουμε και πάλι αλλαγή σκηνικού, αφού το 43% επιθυμεί επανεκλογή Κασσελάκη έναντι 23% που απαντά αρνητικά.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ