Βουλή: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σκέφτεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σκέφτεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζουν πολύ σοβαρά στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από πρωί στους διαδρόμους της Βουλής και στην Ολομέλεια φημολογείται, πως ο Αλέξης Τσίπραςσκέφτεται να εκμεταλλευτεί το «momentum» όπως συνηθίζει να λέει, καθώς είναι η κατάλληλη στιγμή για να προκαλέσει εκλογές. 

Άλλωστε για το θέμα ρωτήθηκε κατά το πρόσφατα ταξίδι του στην Φθιώτιδα όπου δήλωσε «πολύ πιθανόν ο κύριος Μητσοτάκης να μην ξανανοίξει τη Βουλή μετά τον προϋπολογισμό και να πάει σε πρόωρες εκλογές» είπε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να προσθέτει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν μπορεί να διασφαλίσει πλέον ένα προστατευτικό περιβάλλον».

Ερωτηθείς εάν θα κάνει πρόταση μομφής, είπε πως δεν το αποκλείει, αν και με αυτό τον τρόπο δεν θα διαλευκάνει την υπόθεση, καθώς μόνο η ελληνική Δικαιοσύνη είναι αρμόδια γι’ αυτό.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να το «βάλει στα πόδια» όπως έκανε πρόσφατα στη Βουλή, γιατί «δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε και στο γεγονός ότι οι υπουργοί δεν αντιδρούν στο θέμα των υποκλοπών βάζοντας το ερώτημα εάν το κάνουν για να μην χάσουν τη θέση τους ή γιατί εκβιάζονται από τις παρακολουθήσεις;

Επί της διαδικασίας σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, εάν ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του θα καταθέσει πρόταση μομφής,  αμέσως διακόπτεται η συζήτηση επί του κρατικού Προϋπολογισμού για λίγη ώρα και ξεκινά η συζήτηση για 3 ημέρες επί της πρότασεως δυσπιστίας.

Στο υποθετικό σενάριο που κατατεθεί η πρόταση μομφής, Σάββατο Κυριακή και Δευτέρα η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάζει επί αυτής, για να συνεχιστεί η συζήτηση του Κρατικού προϋπολογισμού την Τρίτη με την ψήφιση του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ