Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη -«Στη Δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί»

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη -«Στη Δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί»

Την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη από κουκουλοφόρους καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος, υπογραμμίζοντας ότι στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση τέτοιου είδους πρακτικές.

Λίγο μετά την επίθεση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα τον ξυλοδαρμό του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, που είχε ως συνέπεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει κάταγμα στη μύτη.

Ο κ. Μητσοτάκης ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εξής μήνυμα:

«Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

 

Οικονόμου: Καταδικάζουμε απερίφραστα -Στη Δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί
«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25, κ. Γ. Βαρουφάκη. Στη Δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τασούλας: Απερίφραστη καταδίκη, τώρα η Αστυνομία έχει τον λόγο
Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορούμενος την εγκληματική βιαιοπραγία κατά του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόνο την απερίφραστη και απόλυτη καταδίκη και αποδοκιμασία μας μπορεί να προκαλέσει η άνανδρη επίθεση εγκληματικών στοιχείων εναντίον του κυρίου Βαρουφάκη. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τώρα το λόγο, για να οδηγήσει αυτούς τους εγκληματίες ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Τασούλας επικοινώνησε με τον κ. Βαρουφάκη μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, στον οποίο εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Ο Θεοδωρικάκος τηλεφώνησε στον Βαρουφάκη μετά τον ξυλοδαρμό
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάνη Βαρουφάκη είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ο υπουργός Προτασίας του Πολίτη συνομίλησε μαζί του προκειμένου να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβη και πώς είναι η κατάσταση της υγείας του.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ευχήθηκε περαστικά στον κ. Βαρουφάκη.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 με επιλογή του πήγε στο εστιατόριο χωρίς αστυνομική συνοδεία, καθώς η φρουρά του βρισκόταν σε απόσταση από το σημείο.

«Δεν είχε μαζί του την προσωπική του φύλαξη» ο Γιάνης Βαρουφάκης

Συνεργάτες του κ. Θεοδωρικάκου λένε ότι «ο υπουργός επικοινώνησε με τον Βαρουφάκη και ο ίδιος του είπε ότι δεν είχε μαζί του την προσωπική του φύλαξη». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δώσει κατάθεση προκειμένου να περιγράψει τι έγινε.

ΣΥΡΙΖΑ για ξυλοδαρμό Γιάνη Βαρουφάκη: Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση
Την «τραμπουκική» επίθεση, όπως τη χαρακτηρίζει στον Γιάνη Βαρουφάκη, καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια», σημειώνει η ανακοίνωση.

Περαστικά στον Γιάνη Βαρουφάκη ευχήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υπογράμμισε ότι οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

«Η επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων μας. Η καταδίκη της είναι αυτονόητη, όπως και η ευχή για ταχεία ανάρρωση. Οι δράστες πρέπει να εντοπισθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη». 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον κ. Γ. Βαρουφάκη. Στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση οι τραμπούκοι» έγραψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, καταδίκασε με ανάρτησή του στο Twitter την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Η επίθεση στο Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Στην δημοκρατία μας δεν έχουν θέση τέτοιες βίαιες συμπεριφορές».

«Πράξη φασιστική» χαρακτηρίζει τον ξυλοδαρμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. «Ο ξυλοδαρμός του Γιάνη Βαρουφάκη είναι πράξη φασιστική. Ο ξυλοδαρμός κάθε πολιτικού ή πολίτη για τις απόψεις του είναι πράξη φασιστική».

«Η βία προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας», τόνισε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάννη Βαρουφάκη. Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει ''πολιτικό'' περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει», σημείωσε.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη», ανέφερε στην ΕΡΤ1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Επίσης, έκανε λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια.

«Η απόλυτα καταδικαστέα, παρακρατική επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαιώνει δυστυχώς τις πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τις ''κουκούλες που κουκουλώνουν τη δημοκρατία''» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

«Η ΝΔ υποσχέθηκε νόμο και τάξη, αλλά έφερε ανασφάλεια και ασυδοσία για να συνεχίσει την ''άνομη'' διακυβέρνησή της», πρόσθεσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ