Αύριο οι αποφάσεις για τα σχολεία - Ανακοινώσεις από Κεραμέως και Πλεύρη μετά τη συνεδρίαση των ειδικών

Αύριο οι αποφάσεις για τα σχολεία - Ανακοινώσεις από Κεραμέως και Πλεύρη μετά τη συνεδρίαση των ειδικών

Αύριο, Τρίτη, στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής για τα σχολεία, ενώ αμέσως μετά αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον Θάνο Πλεύρη και τη Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, βούληση της κυβέρνησης παραμένει να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίουόπως δηλαδή είναι προγραμματισμένο.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη με τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστημονική κοινότητα φαίνεται διχασμένη, με κάποιους να ζητούν να μην ανοίξουν τώρα τα σχολεία, και κάποιους άλλους να προτείνουν να γίνει κανονικά το άνοιγμα τους, με ειδικά όμως υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας.

Τα τρία σενάρια λειτουργίας των σχολείων

To επικρατέστερο είναι να ανοίξουν 10 Ιανουαρίου με αύξηση των self test.

Το επόμενο σενάριο είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 17 ή στις 24 Ιανουαρίου .

Ένα τρίτο σενάριο είναι να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στις 10 Ιανουαρίου και να επαναξιολογηθεί, ανάλογα με τα κρούσματα, η κατάσταση από την επιτροπή.

Επίσης θα υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος:

Σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος, όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται με rapid test.Παράλληλα, καταργείται ο «σταυρός» (testing στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω, ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) και πλέον θα γίνεται rapid test σε όλους τους μαθητές της τάξης.

Τα test θα γίνονται κάθε 5 ημέρες αντί για 7, ενώ η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10.

Για όλα αυτά θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα εισηγηθεί αναλόγως στην Κυβέρνηση, που θα κληθεί να αποφασίσει τόσο για το άνοιγμα των σχολείων, όσο και για την υποχρεωτικότητα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS