Ως αποστάσεις από τον Τσίπρα «διαβάζουν» οι διαφωνούντες τη φράση «πεθαμένο λικέρ ο ΣΥΡΙΖΑ» της Αυγέρη

Ως αποστάσεις από τον Τσίπρα «διαβάζουν» οι διαφωνούντες τη φράση «πεθαμένο λικέρ ο ΣΥΡΙΖΑ» της Αυγέρη

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η φράση της εκπροσώπου Τύπου, Δώρας Αυγέρη, ότι το κόμμα ήταν ένα «πεθαμένο λικέρ» πριν εμφανιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η έκφραση «πεθαμένο λικέρ», την οποία η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εμπνεύστηκε από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, δεν ενθουσίασε τα στελέχη της «Ομπρέλας», που διέγνωσαν στα λόγια της κ. Αυγέρη μομφή για τον αργό θάνατο του ΣΥΡΙΖΑ, στην προ Κασσελάκη εποχή. Ορισμένοι διέκριναν, μάλιστα, ηχηρή αποστασιοποίηση από τον πρώην Πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα και τα πεπραγμένα του.

«Από "Πεθαμένο Λικέρ", μόνο αυτό της φωτογραφίας. Κατά τ'άλλα, μόνο τα υπέροχα, χειροποίητα λικέρ της μαμάς μου. Όνειρο! #τιζούμε #κάτιδικά_μου» ανταπάντησε από πλευράς της «Ομπρέλας» η Αννέτα Καββαδία.

Σε ανάρτησή του ο Πάνος Λάμπρου, επίσης στέλεχος της τάσης σχολίασε: «Κάποια είπε ότι ήμασταν "πεθαμένο λικέρ". Κάποια θεωρεί ότι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη για την περίοδο 2011 – 2015».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Λάμπρου:

Κάποιος, κάποια, κάποτε....

Κάποιοι αυτοθαυμάζονται (και δεν είναι η πρώτη φορά). Κάποια είπε ότι ήμασταν "πεθαμένο λικέρ". Κάποια θεωρεί ότι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη για την περίοδο 2011 - 2015. Κάποιος ζητάει τη συγχώνευση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και ως έμβλημα να έχουν τον ήλιο, αλλά αυτή τη φορά να είναι κόκκινος! Κάποια υποστηρίζει το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας και για να δείξει πόσο συνεπής είναι τρέχει από τη μία εκκλησία στην άλλη με την εικόνα στο χέρι. Κάποιος υποστήριξε ότι "νίκησε το φως", προφανώς γιατί τα προηγούμενα χρόνια επικρατούσε το... σκοτάδι. Κάποιος είπε ότι είναι ο μοναδικός αρχηγός που υπήρξε ΠΟΤΕ, που ζήτησε στο 2ο γύρο να στηριχθούν προοδευτικά ψηφοδέλτια. Κάποιος, κάποια δηλώνει δημόσια ότι ψήφισε δεξιό υποψήφιο δήμαρχο και ας υπήρχε αριστερή.

Κάποιοι ζητούν διαγραφές....

Υπερασπίστηκαν τον Αλέξη Τσίπρα

Πολλά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διάβασαν τις δηλώσεις της κυρίας Αυγέρη ως ηχηρή αποστασιοποίηση από τον πρώην Πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα και τα πεπραγμένα του.

Αναζωπυρώνοντας την σχετική συζήτηση, o πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δημήτρης Βίτσας έκανε λόγο για πρωτοφανείς κατηγορίες απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμαζε, θα έλεγα. Βεβαίως, δεν πήγε καλά στις εκλογές, αλλά τέτοια κατηγορία απέναντι στον προηγούμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω ξανακούσει. Καλό είναι να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς στην παρούσα περίοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας, εξηγώντας για τον πρώην Πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα πως «θεωρώ άχαρο να επικαλούμαστε τη μαρτυρία του. Εάν θέλει να μιλήσει, θα μιλήσει».

Υπερασπιζόμενος με την σειρά του την «κληρονομιά Τσίπρα» ο πρώην Διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τον οποίο η νέα ηγεσία απέλυσε από τη θέση του και ο ίδιο το έμαθε από τα ΜΜΕ, παρατήρησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ:

«Με πολλή χαρά άκουσα ότι το ίδιο είπε και ο Κασσελάκης χθες. Θεσμικά κινήθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα και ζήτησε από όλους να πέσουν οι τόνοι. Από ποιους όλους; Από όλους που ζητούσαν μέχρι τώρα να τον ρίξουμε, αλλά θεωρώ ότι αφορά και όσους…» Και πρόσθεσε: «για παράδειγμα η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος χθες μίλησε για «πεθαμένο λικέρ». Δεν ήταν «πεθαμένο λικέρ» ούτε επί Τσίπρα, ούτε το καλοκαίρι που κρατήθηκε ζωντανός ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η εσωκομματική διαδικασία. Δεν ξέρω αν αναφερόταν στο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη όπου το «πεθαμένο λικέρ» είχε αφροδιασιακά χαρακτηριστικά. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι στην κατεύθυνση να πέσουν οι τόνοι, όπως και οι δηλώσεις της κυρίας Τζάκρη, κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Οι δηλώσεις Αυγέρη για «πεθαμένο λικέρ»

«Ποια θα μπορούσε να είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν είχαμε αυτή τη συμμετοχή και τον ενδιαφέρον των πολιτών να συμμετάσχουν σε μία διαδικασία που μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και δήλωσε υποψηφιότητα, κατά την άποψή μου ήταν ένα πεθαμένο λικέρ», ήταν η δήλωση της κ. Αυγέρη στο ΟΡΕΝ. Διαβάστε εδώ τις πλήρεις δηλώσεις.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ