Αποκάλυψη: Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα - Υπό έκδοση τουρκική Navtex στην καρδιά του Αιγαίου

Αποκάλυψη: Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα - Υπό έκδοση τουρκική Navtex στην καρδιά του Αιγαίου

Νέα πρόκληση στην καρδιά του Αιγαίου ετοιμάζει η Τουρκία, με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA να κάνουν λόγο για έκδοση παράνομης τουρκικής Navtex την ερχόμενη Παρασκευή.

Η Navtex από πλευράς Άγκυρας θα εκδοθεί για άσκηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου, Χίου, Ψαρών και Σκύρου.

Πάγιος στόχος και διακαής πόθος της Τουρκίας είναι να αφαιρέσει το δικαίωμα επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης από την Ελλάδα.

 
Θέτει εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης των Ψαρών και της Χίου

Την ίδια στιγμή η Τουρκία, με αφορμή ελληνική άσκηση, θέτει εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης των Ψαρών και της Χίου.

Στο μεταξύ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την ότι είναι υπεύθυνη για την ένταση και την έλλειψη αλληλεγγύης εντός του ΝΑΤΟ.

Ενώ αναφέρθηκε σε αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας λέγοντας ότι η Ελλάδα περιθάλπει τρομοκράτες σε στρατόπεδο του Λαυρίου, ενώ νέο απειλητικό μήνυμα εκτόξευσε για την Κύπρο, σημειώνοντας ότι εκεί βρίσκεται τουρκικός στρατός έτοιμος να επέμβει.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την παραλαβή των πρώτων έξι Rafale ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε προβεί σε ανάλογες δηλώσεις με αυτές του Χουλουσί Ακάρ εξαπολύοντας σφοδρές απειλές καθώς όπως τόνισε «η Ελλάδα θα πληρώσει βαρύ τίμημα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

 

 

  

 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS