Οικονόμου σε Τσίπρα για παρακολουθήσεις: Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο

Οικονόμου σε Τσίπρα για παρακολουθήσεις: Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο

«Η κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Και επισημαίνει: «Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς -ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβερνησης- και υπέρμαχος της αλήθειας».

Τσίπρας: Μέγα σκάνδαλο και καθεστωτική αλαζονεία

Νωρίτερα, σε on camera δήλωσή του στον απόηχο της υπόθεσης παρακολουθήσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για «μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία από έναν πρωθυπουργό που νόμιζε ότι κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει».

Κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι λέει συνειδητά ψέματα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: ο κ. Μητσοτάκης «δήθεν δεν ήξερε, ενώ ο ίδιος άλλαξε το νόμο ώστε να μην επιτρέπεται στην ΑΔΑΕ να πει σε κάποιον ότι παρακολουθήθηκε κι αυτό μόλις του έγινε γνωστή η πρώτη καταγγελία».

«Δεν ήξερε, ενώ είχε αναλάβει από την πρώτη μέρα ο ίδιος την ευθύνη της ΕΥΠ. Δεν ήξερε και τι νομοθετούσε; Ποιος μπορεί να τον πιστέψει;» τόνισε.

«Καμιά υποκριτική συγγνώμη δεν μπορεί να σβήσει το τραύμα που έχει επιφέρει στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος», ανέφερε o επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «σε ό,τι μας αφορά, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, σήμερα ως αντιπολίτευση, αλλά και αύριο ως προοδευτική κυβέρνηση, για να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει δημοκρατική αναμόρφωση του καθεστώτος της ΕΥΠ».

Σημειώνοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια πλειοψηφία δημοκρατικής λογικής και θεσμικής ευαισθησίας, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Το Κράτος Δικαίου στην Ελληνική Δημοκρατία είναι κατάκτηση αδιαπραγμάτευτη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ