Απάντηση Οικονόμου στην επίθεση Τσίπρα: «Επαναλαμβάνεται μονότονα, εξαντλώντας την πολιτική του πρόταση σε κραυγές»

Απάντηση Οικονόμου στην επίθεση Τσίπρα: «Επαναλαμβάνεται μονότονα, εξαντλώντας την πολιτική του πρόταση σε κραυγές»

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσιπρας, στην κυβέρνηση για σειρά θεμάτων, ανάμεσα στα οποία και η εξωτερική πολιτική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προχώρησε σε αντεπίθεση, δηλώνοτας ότι ο «κ. Τσίπρας επαναλαμβάνεται μονότονα, εξαντλώντας την πολιτική του πρόταση σε κραυγές και χαρακτηρισμούς».

«Το μόνο καινούριο που ακούσαμε απόψε είναι οτι ο κ. Τσίπρας δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, οπως δεν ψήφισε ούτε τη συμφωνία με την Γαλλία, ούτε τις δαπανες για το Υπουργείο Εθνικης Αμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο κ. Τσίπρας παραμένει έτσι η εθνική εξαίρεση στην προσπάθεια ενισχυσης της χωρας σε όλα τα επίπεδα. Κατά τα αλλά, όσο ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνεται μονότονα, εξαντλώντας την πολιτική του πρόταση σε κραυγές και χαρακτηρισμούς, χωρίς να εκφέρει σύγχρονο πρακτικό πολιτικό λόγο, δεν χρειάζεται καμία ειδικότερη απάντηση στα όσα λέει», σημείωσε ειδικότερα ο κ.Οικονόμου, στην ανακοίνωσή του.

Σκληρή και εφ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε, νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel, ζητώντας εκλογές για να «φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση», ενώ υποστήριξε ότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο για συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Ξεκαθάρισε ότι τη συμφωνία με τις ΗΠΑ που «παραχωρεί για αόριστο χρόνο εθνικό έδαφος για τις βάσεις» δεν θα την ψηφίσει.

Εξέφρασε την ανησυχία του για την εξωτερική πολιτική λέγοντας ότι η Τουρκία δεν είναι απομονωμένη, ο Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει τις προκλητικές του ενέργειες, ενώ η χώρα μας δεν έχει στρατηγική. Για την Συμφωνία με την Γαλλία είπε ότι «τόσο με την Γαλλία όσο και με την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ τα δώσαμε όλα για πρώτη φορά, όσα μας ζητήσανε και όσα δεν μας ζήτησαν χωρίς ανταλλάγματα. Και έρχεται ο σύμμαχος και αντί να μας επιβραβεύσουν βγάζουν το non paper για τον East Med και το δικαιολογούν με το ότι δημιουργεί εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Είναι μία μεγάλη ήττα».

Αναφέρθηκε στην τελετή παραλαβής των Rafale και απάντησε στην κυβέρνηση που τον κατηγόρησε για μικροπρέπεια: «Αυτό που έγινε χθες ήταν πρωτοφανές. Μικροπρέπεια, είναι η εθνική καπηλεία και όχι να αντιδρά ο πολιτικός κόσμος στην καπηλεία. Μικροπρέπεια είναι να βγάζεις σποτάκι για τα Ραφάλ με το σήμα της ΝΔ. Είναι ένας συνδυασμός κιτς αισθητικής με την προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης σε ένα εθνικό θέμα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS