Αντιπολίτευση με όπλο τον covid-19

Αντιπολίτευση με όπλο τον covid-19

Στην συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός έχοντας μαζί του και τον Σωτήρη Τσιόδρα είπε εν είδει προφητείας μάλιστα: «Να κάνετε κριτική στην κυβέρνηση αλλά μην επιτίθεστε στους επιστήμονες».

Η επισήμανσή του αυτή είχε την σημασία της διότι επειδή η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει -και πολύ σωστά- ότι όποια μέτρα λαμβάνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα λαμβάνει συμβουλευόμενη πρώτα τους αρμόδιους επιστήμονες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντελήφθη ότι η τακτική όσων θα ήθελαν να αντιπολιτευθούν την κυβέρνηση θα περνούσε πρώτα από την απαξίωση των επιστημόνων που την συμβουλεύουν.
Επιπλέον γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι αμφισβητώντας τους επιστήμονες, αυτή είναι μία πρακτική που έχει ευήκοα ώτα σε μερίδα της κοινής γνώμης που είναι κατά των μέτρων και που θα μπορούσε να εξομοιωθεί σήμερα με τους «αγανακτισμένους» των Μνημονίων.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτή είναι ότι διαπιστώνεται και πάλι μία συμπόρευση της ακροδεξιάς με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και τότε.

Συμπόρευση που το είδαμε αργότερα και στην Βουλή όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και που διατηρούσε μία διακριτική στάση απέναντι στην Χρυσή Αυγή προκειμένου να εξασφαλίζει ψήφους για τα νομοσχέδιά της ή την στήριξή της όταν επιτίθετο στους πολιτικούς της αντιπάλους.

Δεν είναι επί του προκειμένου τυχαίο ότι συγκεκριμένα Διαδικτυκά Μέσα που είτε προβάλουν ακροδεξιές θέσεις, είτε τα ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Αυγή και η Εφημερίδα των Συντακτών έχουν μία αντιπολιτευτική συμπόρευση. Έτσι τα πρώτα έχουν αναλάβει την επίθεση κατά των λοιμοξιολόγων, με απίθανες θεωρίες συνωμοσίας, ενσπείροντας αμφιβολίες για το μέγεθος του κινδύνου της πανδημίας. Ή αρνούνται την χρησιμότητα των μέτρων. Ενώ τα δεύτερα όπως η Αυγή και η Εφημερίδα των Συντακτών μπορεί να μην υιοθετούν θεωρίες συνωμοσίας, αλλά συμπληρώνουν τις ακροδεξιές επιθέσεις με υπερβολές, είτε για την μη ενίσχυση από την κυβέρνηση του συστήματος δημόσιας υγείας είτε για ανεπάρκεια των μέτρων.

Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Άλλωστε την αμφισβήτηση της επιστημονικής επάρκειας των λοιμοξιολόγων την έχει αναλάβει εργολαβικώς για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, το alter ego του κ. Τσίπρας ο ιατρός κ. Παύλος Πολάκης, ο οποίος επιδεικτικά και προκλητικά έσπασε το lockdown.

Πάντως αυτό που προκύπτει από τις πράξεις είναι ότι ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να απευθυνθεί, στους επικίνδυνους αρνητές του ιού και της μάσκας, ακολουθώντας την τακτική που εφάρμοζε πριν ανέβει στην εξουσία, όταν υποδαύλιζε τις αντιδράσεις των «αγανακτισμένων» για να δοιεκδικήσει τις ψηφους τους. Έτσι ενέκρινε ένα απαράδεκτο βίντεο για τα μέτρα της κυβέρνησης, αγνοώντας δύο πράγματα: (α) τι η κυβέρνησή του παρέδωσε ως δημόσια Υγεία (β) ποιον εμπιστεύονται, σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι Έλληνες για να τους κυβερνήσει.

Τις θέσεις του πάντως του Πολάκη, που δρα ως εντολοδόχος του κ. Τσίπρα, δεν αποδέχονται όλοι στο κόμμα του και κυρίως οι συντασσόμενοι με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ενδεικτικό δε του διχασμού που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των νουνεχών και των ακραίων είναι και το γεγονός ότι έχουν λοιδορήσει και τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, ο οποίος τηρεί μια μετριοπαθή στάση μη αποδεχόμενος ως μέσο αντιπολιτευτικής τακτικής την πανδημία και τις συνθήκες που αυτή δημιουργεί.

Ο εντοπισμός των αρνητών της πανδημίας και των μέτρων σε ακραίους πολιτικούς χώρους επιβεβαιώνεται και απ’ όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό. Στην Βρεταννία του σχετικού Κινήματος ηγείται ο αρνητής του Ολοκαυτόματος είναι ο Ντέιβ Άϊκ. Στην δε Γερμανία αρνητής της πανδημίας και των εμβολιασμών είναι ο ακροδεξιός Αττίλας Χίλντμαν.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι του σχετικού Κινήματος ηγήθηκαν σε μία φάση οι Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, ο οποίος μάλιστα έχει μιλήσει για την τυραννία του κορωνοίού και των αθέων. Μάλιστα το Κίνημα ΕΛΑΣΥΝ του Γιάννη Λαγού είχε την πρωτοβουλία για την μη εφαρμογή της μάσκας στα Σχολεία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS