Άνω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη: «Διαγράψτε τον Φίλη» λέει μέλος του, μετά τις δηλώσεις για «τουρκική μειονότητα»

Άνω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη: «Διαγράψτε τον Φίλη» λέει μέλος του, μετά τις δηλώσεις για «τουρκική μειονότητα»

Την αποβολή του Νίκου Φίλη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει, με ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός δικηγόρος και μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άγης Τάτσης, με αφορμή δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας στις οποίες αναγνώριζε το δικαίωμα να μιλάει για τουρκική μειονότητα στη Θράκη ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαντάζομαι σήμερα ο Α. Τσίπρας θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων» έγραψε ο προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ γνωστός δικηγόρος, κατηγορώντας τον Ν. Φίλη πως λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα.

Η ανάρτηση του Αγη Τάτση

Μην τσιμπάτε!
Η 5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς το συνθετικό Προοδευτική Συμμαχία) δίνει αγώνα επιβίωσης. Στόχος της είναι η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση - καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους.
Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά δίνουν αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων.
Έτσι, λοιπόν, για το συγκεκριμένο "σύντροφο" δεν υπάρχει κανένα θέμα αν κάποιος δηλώνει ότι στη Θράκη υπάρχει "τουρκική μειονότητα". Δηλαδή για τον συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα θέμα για το αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ουσιώδη στοιχεία της Συνθήκης της Λωζάνης δεν τυγχάνουν εφαρμογής στη Θράκη.
Φαντάζομαι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.
Δεν προκαλεί, βέβαια, το συγκεκριμένο συμβάν καμιά έκπληξη, όταν αυτή η ομάδα σε κεντρική επιτροπή ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε η χώρα να μην ασκήσει το δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια!
Η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα απέναντι σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο είναι η ελάχιστη πράξη αντίστασης.

tatsis agamemnon gia syriza.jpg

Η υποψηφιότητα του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αναβρασμό στην Κουμουνδούρου

Μετά την ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και είχε κάνει λόγο για «παρέμβαση» του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη με αφορμή την εκλογή του Οζγκιούρ, τη σκυτάλη έλαβε για το ίδιο ζήτημα ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης και πρώην αναπληρωτής συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Κομοτηνής.

«Δεν επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ΝΔ στη Ροδόπη, αλλά το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής»

Ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, ο οποίος παραιτήθηκε, όπως είχε δηλώσει, από τη θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, «ανθρωποφαγίες, μηχανισμούς, εσωστρέφεια» και «παράδοση στο Προξενείο», είχε προβεί σε ανάρτηση την Κυριακή, στην οποία έκανε λόγο για επικράτηση στον Νομό Ροδόπης του τουρκικού προξενείου, με τον Φερχάτ, σύμφωνα με τον ίδιο, να πριμοδοτείται «με συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο», έναντι του συνυποψηφίου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου.

Στην ανάρτησή του ο Θανάσης Καλογιαντσίδης ανέφερε συγκεκριμένα:

Καλογιαντσίδης: «Δυστυχώς, ο Μητσοτάκης είχε δίκιο...»
Ο κ. Καλογιαντσίδης σε άλλη ανάρτηση στο Facebook εξαπέλυσε πυρά με στόχο τον Νίκο Φίλη για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ, κάνοντας λόγο για «τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία» του εκλεγμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Ροδόπης, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «φίλα προσκείμενο» στο κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, MHP.

«Καρφιά» Χαρίτου (πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη)

Σε συνέντευξή του στο τοπικό ράδιο «Χρόνος 87,5 FM» μετά την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, ο μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη Δημήτρης Χαρίτου, μετά τη μη επανεκλογή του, καθώς «ηττήθηκε» από τον Οζγκιούρ Φερχάτ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί εμμέσως πλην σαφώς στον ρόλο που παίζει το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, που βάζει «χέρι» στα πολιτικά δρώμενα του τόπου με την ανοχή της ελληνικής πολιτείας.

Επί του θέματος, δήλωσε: «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα, τα οποία σε εμάς εδώ είναι γνωστά. Όλοι γνωρίζουν για την ιδιαιτερότητα που έχει εδώ η περιοχή, αλλά δεν σας κρύβω ότι δεν τη λαμβάνουν πάντα υπόψη όλοι. Τι θέλω να πω; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα τέσσερα αυτά χρόνια που ήμουν βουλευτής απευθύνθηκα συνολικά στην πλειοψηφία της κοινωνίας και όχι μόνο στο ένα κομμάτι. Ανέδειξα θέματα που αφορούν όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μου. Προφανώς αυτά δεν αξιολογήθηκαν ή δεν κυριάρχησαν στη σκέψη ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας. […] Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο, έτσι πρέπει να το δει κανείς. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Μητσοτάκης: Στη Ροδόπη υπήρξε ανοικτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου

Η ΝΔ, από την πλευρά της, μίλησε ανοικτά για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα αποτελέσματα των εκλογών στη Ροδόπη, υπέρ του μουσουλμάνου υποψηφίου.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ευθέως στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή ότι το τουρκικό προξενείο παρενέβη υπέρ του Οζγκιούρ.

«Στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα» τόνισε, για να προσθέσει:

«Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη τη μουσουλμανική μειονότητα. Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους Χριστιανούς και κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι' αυτό. Κάποιοι, όμως, θέλουν να τους αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Γι' αυτό και κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ