Ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις για τη ΝΔ - Οι δύο παράμετροι που λαμβάνει υπόψη του το κυβερνητικό επιτελείο

Ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις για τη ΝΔ - Οι δύο παράμετροι που λαμβάνει υπόψη του το κυβερνητικό επιτελείο

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, η ΝΔ φαίνεται να αύξησε το ποσοστό της κατά μία μονάδα σε σχέση με τη μέτρηση του Μαρτίου

Σταδιακή ανάκαμψη στα ποσοστά της καταγράφει η ΝΔ, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπως αποτυπώνεται στο νέο κύμα των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες.

Δύο είναι οι παράμετροι στις οποίες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο κυβερνητικό επιτελείο.

Αρχικά, λαμβάνουν υπόψη ότι ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση δεν αποτυπώθηκε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, καθώς η ΝΔ παραμένει το πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυξήσει ιδιαίτερα τα ποσοστά του.

Δεύτερον, βελτίωση παρουσιάζεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νέων δημοσκοπήσεων τόσο ως προς την ικανότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία όσο και ως προς τη σύγκριση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι αυτή η εικόνα θα βελτιωθεί περαιτέρω όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

ΝΔ: Ικανοποίηση από τη νέα δημοσκόπηση της Pulse

Χαρακτηριστική είναι η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ που δημοσιεύτηκε χθες, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ αύξησε το ποσοστό της κατά μία μονάδα σε σχέση με τη μέτρηση του Μαρτίου.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 31% από 30% και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, που παραμένει σταθερός στο 26%, διαμορφώνεται στις 5 μονάδες.

Σαφές προβάδισμα καταγράφει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα «Ποιον θα ήταν καλύτερο να έχει η χώρα πρωθυπουργό μετά τις εκλογές». Συγκεκριμένα, το 36% δηλώνει ότι θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος διατηρεί προβάδισμα 9 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25%.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ