Αγαπηδάκη: Δεν θα με κάμψουν ο κανιβαλισμός, οι απειλές, ο σεξισμός και οι συκοφαντίες

Αγαπηδάκη: Δεν θα με κάμψουν ο κανιβαλισμός, οι απειλές, ο σεξισμός και οι συκοφαντίες

Αφορμή, όπως αναφέρει η ίδια, ήταν οι απειλές, ο κανιβαλισμός και ο σεξισμός που έχει δεχθεί και αντιμετωπίζει από τη στιγμή που ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά, ως γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας και τώρα ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. Μάλιστα το τελευταίο περιστατικό ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν αναφορικά με την εγκύκλιο για τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

Η κυρία Αγαπηδάκη αναφέρει, ακόμα, πως την έχουν αποκαλέσει «βαλτή από τη Novartis», ακόμα και «υπάλληλο του Σόρος», ενώ βάζει στο κάδρο την αφωνία από την πλευρά των γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ για τον «αισχρό σεξισμό» που υπέστη, παρότι η ίδια ήταν από τις πρώτες που βρέθηκαν στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου όταν τη σχολίασαν επειδή εμφανίστηκε κουρασμένη σε ένα βίντεο.

Στην ανάρτησή της καταλήγει: «Καθένας με τα όπλα του, λοιπόν: εκείνοι με τη λάσπη και εγώ με τη δουλειά μου. Καθείς και τα όπλα του. Μερικοί πάντως έχουμε αρχές και κάτι ακόμα, πολύ λαϊκό για να εξηγηθεί: μπέσα. Ναι, την έχουν και οι γυναίκες».

Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη

«Από το 2019 που ανέλαβα την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, έχω υποστεί αδιανόητα αίσχη: στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραφαν ότι είμαι υπάλληλος του Σόρος.
Όταν υλοποιήθηκε το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλα κράτη-μέλη, τα τρολς στο Τουίτερ έγραφαν ότι κάνω trafficking ασυνόδευτων, ακολουθώντας τη γραμμή του "Μακελειού" που με είχε πρωτοσέλιδο επί εβδομάδες. Αυτή η θεωρία συνωμοσίας υιοθετήθηκε και αναπαράχθηκε από ακροδεξιούς και αριστερούς (μια σύμπτωση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε κάθε επίθεση που δέχομαι).
Όταν ανέλαβα γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, και στη συνέχεια συμπεριλήφθηκα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, το τροπάρι άλλαξε: δεν ήμουν πια υπάλληλος του Σόρος, αλλά βαλτή της Νοβάρτις. Η δολοφονία χαρακτήρα μου έγινε πολυσέλιδο αφιέρωμα, για να περάσουμε μετά στις πλημμύρες στη Θεσσαλία, όπου την ώρα που πάλευα να ενημερώσω τους πολίτες και να διασφαλίσω την πρόσβασή τους σε ασφαλές και κατάλληλο νερό, έπρεπε να αντιμετωπίσω και τον σεξισμό, τον σωστό τον πρόστυχο, στον οποίο δεν βρέθηκε ούτε μία γυναίκα πολιτικός να αρθρώσει μια κουβέντα. Και, βέβαια, εσχάτως περάσαμε στο ότι έχω πληρωθεί για τα εμβόλια της γρίπης και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Ως ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, διαμόρφωσα ολοκληρωμένο πλαίσιο αξιολόγησης ηλικίας και έβγαλα τους ενήλικες από τις δομές (ναι, αυτά βρήκαμε). Έβγαλα τα παιδιά από τα κρατητήρια, σταμάτησε διά νόμου η πρακτική να τα κρατάμε στα κελιά επειδή δεν είχαμε μέρος να τα στεγάσουμε, δημιούργησα νέες θέσεις σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας και εν τέλει αποκτήσαμε ένα σύστημα προστασίας το οποίο δουλεύει μέχρι σήμερα, με κανόνες και ουσιαστική φροντίδα.
Ως γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, δημιούργησα το πρώτο πληθυσμιακό πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, χάρη στο οποίο έχουν σωθεί μέχρι τώρα πάνω από 15.000 γυναίκες - μια ολόκληρη πόλη.
Ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, έχω ήδη θέσει σε τροχιά υλοποίησης τη β' φάση της Μεταρρύθμισης του Προσωπικού Γιατρού, τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ με ένα σύστημα που δεν θα περιμένει να πάει ο πολίτης στον γιατρό, αλλά στέλνει τον γιατρό στον πολίτη, ενώ παράλληλα ενισχύω τον ρόλο του ΕΟΔΥ ώστε να μπορεί να λειτουργεί και ως "Πολιτική Προστασία της Υγείας", όπως το κάναμε πρόσφατα στη Θεσσαλία.
Απαντώ λοιπόν μια και καλή σε καθέναν που νομίζει ότι θα με κάμψουν ο κανιβαλισμός, οι απειλές, ο αισχρός σεξισμός και οι συκοφαντίες: θα στέκομαι εδώ, όρθια, όσο αντέχουν τα πόδια μου και θα παλεύω για να αποκτήσει κάθε πολίτης, και ειδικά οι φτωχότεροι, τη φροντίδα που χρειάζεται για την υγεία του. Γιατί έχω ζήσει στο πετσί μου τι σημαίνει ανάγκη, ξέρω πώς είναι να είσαι ολομόναχος στην ανάγκη και να μην υπάρχει κανείς να στραφείς για βοήθεια.
Καθένας με τα όπλα του, λοιπόν: εκείνοι με τη λάσπη και εγώ με τη δουλειά μου.
ΥΓ.: Όταν κάποιοι (ακόμα και μέσα από το κόμμα της) επιτέθηκαν σεξιστικά στην κ. Αχτσιόγλου επειδή φάνηκε κουρασμένη σε ένα βίντεο, ήμουν από τις πρώτες που την υπερασπίστηκαν. Το ίδιο θα κάνω πάντα, για κάθε γυναίκα ανεξάρτητα από το κόμμα όπου ανήκει, γιατί έχω αρχές. Αντίθετα, εγώ υφίσταμαι αισχρό σεξισμό, δεν βρίσκεται ούτε μία γυναίκα από τον ΣΥΡΙΖΑ να ψελλίσει μια κουβέντα.
Είπαμε: καθείς και τα όπλα του. Μερικοί πάντως έχουμε αρχές και κάτι ακόμα, πολύ λαϊκό για να εξηγηθεί: μπέσα. Ναι, την έχουν και οι γυναίκες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ