Άδωνις Γεωργιάδης: Ίδιο πρόστιμο για αδήλωτη και υποδουλωμένη εργασία

Άδωνις Γεωργιάδης: Ίδιο πρόστιμο για αδήλωτη και υποδουλωμένη εργασία

Ο υπουργός Εργασίας δεν δίστασε να προαναγγείλει υψηλό πρόστιμο για τους παραβάτες και σε ό,τι αφορά την υποδηλωμένη εργασία, πλην της αδήλωτης.

Η πάταξή της είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη έγιναν στο πλαίσιο παρακολούθησης επιτόπιου ελέγχου σε επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της Αθήνας από τους επιθεωρητές της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας έστειλε μήνυμα για περισσότερους και αυστηρότερους ελέγχους, οι οποίοι μάλιστα θα γίνονται και πιο γρήγορα, καθώς οι επιθεωρητές είναι πλέον εφοδιασμένοι με τάμπλετ. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία της επιχείρησης που ελέγχεται και τα στοιχεία των εργαζομένων, καθώς και να περνούν το αποτέλεσμα του ελέγχου αυτόματα στο σύστημα.

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε την αύξηση του προστίμου για την υποδηλωμένη εργασία στα 10.500 ευρώ, δηλαδή στο ίδιο ύψος με το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία. Η σχετική διάταξη θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που αναμένεται να έρθει σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ