Ξεκινούν οι πληρωμές για το Power Pass – Ανοίγει το Fuel Pass 2

Ξεκινούν οι πληρωμές για το Power Pass – Ανοίγει το Fuel Pass 2

Εντός της εβδομάδας ξεκινούν οι πληρωμές για το Power Pass από το οικονομικό επιτελείο, το οποίο θα πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά που τους αναλογούν και τα οποία ξεκινούν από τα 18 και φθάνουν έως και τα 600 ευρώ.

Το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση τη συνολική επιβάρυνση από την αύξηση του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αφού αφαιρεθεί το άθροισμα των εκπτώσεων που έλαβαν τα νοικοκυριά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο από το κράτος και τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, από το ποσό του αυξημένου κόστους που απομένει επιστρέφεται το 60% για λογαριασμούς κύριας κατοικίας που έχουν εκδοθεί από την 01/12/2021 έως τις 31/05/2022 ανεξαρτήτως της περιόδου αναφοράς κατανάλωσης του λογαριασμού, πράγμα που σημαίνει ότι μετράει η ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού και η περίοδος της κατανάλωσης.

Όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μπορούν να εισέλθουν με τους κωδικούς του taxis και να διαπιστώσουν την εξέλιξή της, να μάθουν δηλαδή εάν έχει απορριφθεί, εάν βρίσκεται σε έλεγχο ή υπό εκκαθάριση ή πιστώνεται στον λογαριασμό. Ειδικότερα:

Απορριφθείσα αίτηση. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν τον λόγο ή τους λόγους που η αίτηση τους δεν έγινε δεκτή. Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν για παράδειγμα ότι δεν διασταυρώθηκε ο ΑΦΜ του αιτούντα κάτι που σημαίνει ότι δεν ταυτίζεται με κάποιο ακίνητο και λογαριασμό ως δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Η αίτηση είναι υπό έλεγχο: Ελέγχεται από τις υπηρεσίες:

  • Το ΑΦΜ του δικαιούχου/ συνδικαιούχου στο δηλωθέν IBAN.
  • Τον αριθμό των αιτήσεων που έχει καταθέσει ο αιτών/αιτούσα και ότι δεν έχει ξεπεράσει τη μία αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.
  • Η αίτηση είναι υπό εκκαθάριση: Αυτή η σήμανση εντοπίζεται στις αιτήσεις στις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη.
  • Η αίτηση είναι προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα: Έχουν δηλαδή, ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για τις καταναλώσεις και το ποσό που θα προκύπτει το οποίο θα σταλεί μέσα στις δύο επόμενες εργάσιμες μέρες στον λογαριασμό που έχει δηλώσει ο καταναλωτής
  • Η αίτηση επεξεργάζεται από την τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό έχει εγκριθεί και άμεσα θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.
  • Ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2
  • Στο μεταξύ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους 3,1 εκατομμύρια δικαιούχους της επιδότησης καυσίμων (Fuel Pass 2). Η επιδότηση αφορά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου και είναι αυξημένη σε σύγκριση με την προηγούμενη εξαιτίας των υψηλών τιμών που καταγράφονται στην αγορά καυσίμων.

Το ποσό της επιδότησης σε κάθε δικαιούχο που πληροί τα νέα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι προσαυξημένο (κατά 15 ευρώ) εφόσον χρησιμοποιήσει ψηφιακή κάρτα και φθάνει έως και 100 ευρώ στις νησιωτικές περιοχές. Συγκεκριμένα η επιδότηση χορηγείται με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για όσους δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό μπορεί να κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Προσαύξηση 15 ευρώ για χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας

Για όσους επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ, έναντι 5 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς. Έτσι τα συνολικά ποσά της επιδότησης για το επόμενο τρίμηνο διαμορφώνονται ανάλογα με την περιοχή και το είδος του οχήματος ως εξής:

80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακής κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό.
100 ευρώ για κάτοχο αυτοκίνητου σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό.
60 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό .
70 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS