Τι ισχύει για ηλεκτρονικές αποδείξεις, click away, χρέη και επίδομα θέρμανσης

Τι ισχύει για ηλεκτρονικές αποδείξεις, click away, χρέη και επίδομα θέρμανσης

Μέχρι τις 31/12 μπορούν οι μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες να συγκεντρώσουν τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, οι οποίες είναι ίσες με το 30% του εισοδήματός τους, διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με φόρο - πέναλτυ, 22% επί των αποδείξεων που λείπουν.

Οι αποδείξεις αφορούν σε αγορές τροφίμων, ρούχων, ηλεκτρονικών συσκευών, λογαριασμών, ιατρικών επισκέψεων, νοσηλίων και ασφαλίστρων. Εκτός είναι οι δαπάνες για ενοίκια, δάνεια και φόρους.

Η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο μείωσης του ποσοστού από το 30 στο 20%, αλλά να διατηρηθεί ο έξτρα φόρος 22%. Στο δεύτερο σενάριο, διατηρείται το ποσοστό στο 30% και δεν επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους δεν καταφέρουν να το συγκεντρώσουν.

Αναφορικά με το click away, το οποίο θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, οι παραγγελίες θα γίνονται ηλεκτρονικά για τα καταστήματα που διαθέτουν e-shop και στη συνέχεια θα αποστέλλεται μήνυμα με το οποίο θα ορίζεται ο τόπος και ο χρόνος της παραλαβής. Για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν e-shop, η συνεννόηση με το κατάστημα γίνεται τηλεφωνικά και η αναζήτηση προϊόντων μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε κάθε περίπτωση, η πληρωμή θα γίνεται με POS έξω από το κατάστημα.

Όλα τα παραπάνω, σχολίασαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και η οικονομική συντάκτρια της εφημερίδας «Τα Νέα», Μαρία Βουργάνα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, το click away αφορά τις επιχειρήσεις με e-shop. Όπως υποστήριξε, δεν μπορεί να λειτουργήσει στην αγορά και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Αυτό που προτείνει το σύνολο του εμπορικού κόσμου είναι να λειτουργήσει άμεσα η αγορά με τη λογική του sms και με ραντεβού στο κατάστημα.

«Η μη λειτουργία της αγοράς τις ημέρες των γιορτών θα φέρει ασύλληπτα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η κυρία Βουργάνα, συμφώνησε στο ότι θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στον κόσμο της αγοράς.

Τι γίνεται με τα συσσωρευμένα χρέη

Μόνο από τα Μάρτιο έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 50 δισ. νέες υποχρεώσεις, οι οποίες είναι αδύνατο να καλυφθούν από τους πολίτες, σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κούρεμα των χρεών.

Επίδομα θέρμανσης

Αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης, η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ η πληρωμή θα γίνει το Γενάρη. Οι αιτήσεις θα γίνουν σε δύο δόσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS