ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Ρεαλιστικός ο στόχος για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Ρεαλιστικός ο στόχος για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2,2% από το 2021, εκτίμησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική, ο κ. Στουρνάρας μίλησε με θετικά λόγια για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εκτιμώντας ότι έτσι, γίνεται ρεαλιστικός ο στόχος για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2,2% από το 2021.

«Η μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα το 2021 και 2022 κοντά στο 2,2% από 3,5% δεν θα επηρέαζε την βιωσιμότητα του χρέους και θα ενίσχυε την οικονομική ανάπτυξη με την παράλληλη υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας. Θετική ήταν και εικόνα που παρουσίασε αναφορικά με τους αριθμούς ανάπτυξης καθώς, όπως είπε, για τα έτη 2020 και 2021 θα αυξηθεί στο 2,5%.

Στουρνάρας: Δεν επηρεάζεται η βιωσιμότητα του χρέους
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, τόνισε ότι η εκτίμηση, μετά από τη διεξαγωγή άσκησης βιωσιμότητας του χρέους με τη χρήση κατάλληλου υποδείγματος, είναι πως η μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα για το 2021 και το 2022 σε πιο ρεαλιστικό επίπεδο από το σημερινό, δεν θα επηρέαζε ούτε κατ’ ελάχιστον τη βιωσιμότητα του χρέους, ενώ θα ενίσχυε την οικονομική ανάπτυξη, σε συνδυασμό μάλιστα με την έγκαιρη υλοποίηση των απαραίτητων και συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Υπέρ της εκτίμησης αυτής συνηγορούν η σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών τίτλων καθώς και η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του δανείου του ΔΝΤ που ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο.

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS