Ποιοι εξασφαλίζουν έκπτωση φόρου για αναβάθμιση κτιρίων

Ποιοι εξασφαλίζουν έκπτωση φόρου για αναβάθμιση κτιρίων

Δικαιούχοι πρόσθετων εκπτώσεων φόρου εισοδήματος σημαντικού ύψους θα καταστούν από το 2021 έως και το 2024 όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν από φέτος εργασίες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κατοικιών ή άλλων κτισμάτων που κατέχουν.

Το 40% των εξόδων που θα καταβάλει κάθε φυσικό πρόσωπο σε κάθε ένα έτος της περιόδου 2020-2022 για τις εργασίες αναβάθμισης της κατοικίας του ή άλλου κτίσματος που κατέχει, θα εκπίπτει από τις οφειλές φόρου εισοδήματος των 4 ετών που έπονται του έτους καταβολής των εξόδων υπό ορισμένους κανόνες και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση θα ισχύει ανώτατο όριο 16.000 ευρώ στο ύψος των δαπανών που θα μπορούν να ληφθούν υπόψη. Ως εκ τούτου το ανώτατο ποσό έκπτωσης που θα μπορεί να χορηγηθεί σε κάθε ιδιοκτήτη ανέρχεται στο 40% των 16.000 ευρώ, δηλαδή σε 6.400 ευρώ. Συνακόλουθα, το ανώτατο ποσό έκπτωσης φόρου που θα δικαιούται ο ιδιοκτήτης σε κάθε ένα από τα επόμενα 4 έτη θα φθάνει τα 1.600 ευρώ. Για τον υπολογισμό της έκπτωσης θα λαμβάνονται υπόψη μόνο οι δαπάνες για τις εργασίες και όχι τα έξοδα για τις προμήθειες των υλικών.

Απαραίτητη προϋποθέσεις για να ισχύσει η έκπτωση είναι: τα κτήρια για τα οποία πραγματοποιούνται οι δαπάνες να μην έχουν ήδη ενταχθεί ή να μην πρόκειται να ενταχθούν σε πρόγραμμα αναβάθμισης κτηρίων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS