Market pass: Πρώτες πληρωμές για 2,3 εκατομμύρια νοικοκυριά

Market pass: Πρώτες πληρωμές για 2,3 εκατομμύρια νοικοκυριά

Τεράστιo ενδιαφέρoν - πάνω από 3 εκατομμύρια νοικοκυριά - καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα των αιτήσεων Market Pass (21-28 Φεβρουαρίου) στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr πάντως, «στην πηγή» κατάφεραν ως τώρα να φτάσουν 2,3 εκατομμύρια νοικοκυριά τα οποία, ενώ απομένουν και άλλες δύο εβδομάδες για να υποβάλουν αιτήσεις και οι υπόλοιποι.

Η διαδικασία ως τώρα έγινε κατά 97% αυτοματοποιημένα από το σπίτι ή το γραφείο. Μόλις 83.000 από τα 2,3 εκατομμύρια αιτήσεις που εγκρίθηκαν, έγιναν με επίσκεψη σε ΚΕΠ!

Για όσους η αίτηση εγκρίθηκε μέχρι και χθες, η διαδικασία πληρωμής ξεκινάει την Παρασκευή 3 Μαρτίου. Ωστόσο για να πιστωθούν τα ποσά από το δημόσιο και τις Τράπεζας, στους λογαριασμούς των δικαιούχων ενδέχεται να φανούν από Δευτέρα 6 Μαρτίου και μετά. Για όσους επέλεξαν άυλη κάρτα αντί ΙΒΑΝ όμως, θα αργήσει λίγο περισσότερο για να φανεί η πίστωση.

Ειδικά όσοι δεν έχουν χρσιμοποιήσει ποτέ ξανά ψηφιακό «πορτοφόλι» – wallet μέσω “έξυπνης” συσκευής –smartphone, θα απαιτηθεί να προηγηθεί διαδικασία εγκατάστασης της εφαρμογής και ταυτοποίησης. Όσοι δεν έχουν επικαιροποιημένα στοιχεία στις τράπεζες, ή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Πολιτών, θα χρειαστεί να προβούν σε ενέργειες, ή και σε σύντομες βιντεολήσεις με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο επέλεξαν.

Πιο άμεσα θα δουν συνεπώς «το χρώμα του χρήματος» όσοι επέλεξαν πληρωμές σε ΙΒΑΝ. Αυτοί θα λάβουν μάλιστα «τριπλή επιδότηση», για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Για κάθε μήνα δικαιούνται 17,60 – 80 ευρώ, άρα θα πιστωθούν 52,80 μέχρι και 240 ευρώ ο καθένας. Επόμενη πληρωμή θα γίνει μετά τις 3 Μαΐου.

Αντίστοιχα, όσοι επέλεξαν Άυλη Κάρτα θα λάβουν δόσεις δύο μηνών, Φεβρουαρίου και Μαρτίου μαζεμένες, από 44 έως 200 ευρώ, ως εξής:

marketpass aitiseis

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS