Κωστής Χατζηδάκης: 2,3 εκατ. οι δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης - Τον Δεκέμβριο οι πληρωμές

Κωστής Χατζηδάκης: 2,3 εκατ. οι δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης - Τον Δεκέμβριο οι πληρωμές

2,3 εκατομμύρια πολίτες θα επωφεληθούν από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που θα δοθεί σε ευάλωτα νοικοκυριά τον Δεκέμβριο από την κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Το 2023 ήταν εκλογική χρονιά και με πολύ άσχημα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης. Πρόσθεσε ότι «η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδόσει με θετική αντανάκλαση στον προϋπολογισμό. Μπορούμε να πούμε ότι στο τέλος της χρονιάς θα φτάσουμε σε πρωτογενες πλέονασμα 1,1% του ΑΕΠ και θα περισσέψουν χρήματα πάνω από το στόχο. Επομένως η κυβέρνηση το πλεόνασμα το επιστρέφει στην κοινωνία. Αυτό υπολογίζεται στα 352 εκατ. ευρώ τα οποία θα δοθούν σε ασεθενέστους συμπολίτες μας τα Χριστουγεννα από τα οποία θα επωφεληθούν 2,3 εκατομμύρια πολίτες», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

«Αυξάνονται τα επιδόματα παιδιών για τους δικαιούχους», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της εξειδίκευσης στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Μάλιστα, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο Κωστής Χατζηδάκης, θα λάβουν έξτρα χρήματα.

Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην καλή πορεία της οικονομίας, γεγονός που, όπως είπε, «μας επιτρέπει να διαθέσουμε 350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους συμπολίτες μας, όπως χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους επιδόματος τέκνων, ΑμεΑ», συμπληρώνοντας ότι θα δοθεί ως επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης θα λάβουν τα Χριστούγεννα και οι συνταξιούχοι, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Οι συνταξιούχοι που θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας θα είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που δεν είχαν προσωπική διαφορά. Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν ως βοήθεια για τα Χριστούγεννα 150 ευρώ επιπλέον.

Επίσης, θα ενισχυθούν οικονομικά και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Αναλυτικά τα μέτρα για τους ευάλωτους που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι:

  • Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο
  • Αύξηση επιδόματος στους πολύτεκνους από 140 σε 350 ευρώ τον Δεκέμβριο
  • 200 ευρώ σε 225.000 δικαιούχους επιδόματος ΑΜΕΑ
  • Ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
  • 150 ευρώ σε συνταξιούχους που δεν είχαν προσωπική διαφορά και σε ανασφάλιστους υπερήλικες

«Το Δεκέμβριο θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, σε δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ θα υπάρξει αύξηση, θα αυξήσουμε κατά 150% όλα τα επιδόματα τέκνων του ΟΠΕΚΑ. Θα δοθούν 200 ευρώ σε 225.000 δικαιούχους ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ. Θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση και οι χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είδαν προσωπική διαφορά. Θα τους δώσουμε 150 ευρώ παραπάνω, όπως και οι ανασφάλιστοι συνταξιούχοι» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ