Κινέζοι επενδυτές: Προβλέπουν επενδύσεις έως 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για φέτος

Κινέζοι επενδυτές: Προβλέπουν επενδύσεις έως 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για φέτος

Κεφάλαια ύψους από 800 εκατ. ευρώ έως 1 δισ. ευρώ εκτιμάται από την Ενωση Κινέζων Επενδυτών Ελλάδας ότι θα επενδυθούν εφέτος στη χώρα μας για ακίνητα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που προσφέρει το πρόγραμμα Golden Visa («Χρυσή Βίζα»).

Αυτό αναφέρθηκε από μέλη της ένωσης στην εναρκτήρια εκδήλωση για τη σύστασή της που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας αλλά και στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση που ακολούθησε στα γραφεία της ένωσης. Στην εναρκτήρια εκδήλωση εκπροσωπήθηκε η κυβέρνηση και όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθάνασης: «με τον Αντιπρόεδρο κ. Πικραμμένο και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Χατζηθεοδοσίου χαιρετίσαμε την εναρκτήρια εκδήλωση της Ένωσης Κινέζων Επενδυτών Ελλάδας. Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Η Ελλάδα υποδέχεται και στηρίζει τους επενδυτές».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντός της εβδομάδας εκπρόσωποι της ένωσης θα συναντηθούν με τον υφυπουργό και θα συζητήσουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο της επενδυτικής διαδικασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής Υποδοχής και Ασύλου, οι χορηγήσεις αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων για το 2019 έχουν ανέλθει σε 6.304, εκ των οποίων οι 4371 σε Κινέζους οι οποίοι είναι και πρώτοι στη σχετική λίστα κατάταξης. Οι συνολικές χορηγήσεις αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων ανά έτος έχουν ως εξής:

2014: 364
2015: 785
2016: 1273
2017: 2232
2018: 4065
Δεκ-19: 6304

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS