Κατώτατος μισθός: Το ποσοστό της αύξησης που «κλείδωσε» - Πώς θα επηρεαστεί το επίδομα ανεργίας

Κατώτατος μισθός: Το ποσοστό της αύξησης που «κλείδωσε» - Πώς θα επηρεαστεί το επίδομα ανεργίας

Από την 1η Απριλίου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ο νέος κατώτατος μισθός. Ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού για το Star αποκαλύπτει το ποσοστό αύξησης που «κλειδώνει» και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται το επίδομα ανεργίας.


Ως τις 10 Μαρτίου αναμένεται να κάνει την εισήγηση του για τον νέο κατώτατο μισθό ο υπουργός Εργασίας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ περίπου 650.000 χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι θα επηρεαστούν από τις τροποποιήσεις.

Πιο αναλυτικά, οι πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός αναφέρουν ότι η αύξηση που «κλειδώνει» είναι 7,5%, δηλαδή αντίστοιχη της αύξησης των συνταξιούχων. Έτσι, ο κατώτατος θα ανέβει από τα 713 στα 766 ευρώ. Πρόκειται για αύξηση 53 ευρώ το μήνα ή 742 ευρώ σε ετήσια βάση. Όσο για το ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών, αυτό ανεβαίνει στα 34, 24 ευρώ.

Χατζηδάκης: Θα είναι σημαντική η αύξηση - Ξέρουμε ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες

«Θα είναι σημαντική η αύξηση. Ξέρουμε ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, δε λησμονούμε όμως τις επιχειρήσεις που πρέπει να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Δεν παραχωρούμε το προνόμιο της κοινωνικής ευαισθησίας στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στο Star.

Αυξήσεις για τους παλιούς εργαζόμενους με «κλειδωμένη» προϋπηρεσία

Όσοι εργαζόμενοι είχαν κατοχυρώσει το 2012 μια τριετία προϋπηρεσίας, θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται στα 843 ευρώ, όσοι έχουν δύο τριετίες θα παίρνουν από την 1η Απριλίου 919 ευρώ και όσοι έχουν τρεις τριετίες κάτι λιγότερο από 1.000 ευρώ.

Νέα αύξηση στο επίδομα ανεργίας

Η αύξηση στον κατώτατο μισθό συμπαρασύρει 24 επιδόματα, με πρώτο και κύριο αυτό της ανεργίας, το οποίο από την 1η Απριλίου ανεβαίνει από τα 438 ευρώ, στα 471 ευρώ.

Νέος γύρος μείωσης ασφαλιστικών εισφορών

Ως αντίβαρο στις επιβαρύνσεις των μικρότερων επιχειρήσεων από τη νέα αύξηση του μισθολογικού κόστους, δρομολογείται περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3-4 μονάδες, από την οποία κερδισμένοι θα είναι, όμως και οι εργαζόμενοι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ